• Устройството, което разрушава езиковата бариера

    Устройството, което разрушава езиковата бариера

    Езиковата бариера е нещо, което трудно се руши. Английският е изключително разпространен, но в света все още има страни, където жителите отказват да говорят друг език освен своя собствен.

    Устройството, което разрушава езиковата бариера

    Езиковата бариера е нещо, което трудно се руши. Английският е изключително разпространен, но в света все още има страни, където жителите отказват да говорят друг език освен своя собствен. В този случай трябва да комуникирате с жестове и мимики и често разговорът не е  ползотворен.

    Translate One2One е ново устройство, което има за цел да разруши езиковата бариера. Това е слушалка, която събеседниците поставят в ухото си, а тя превежда в реално време. Устройството се управлява от суперкомпютър IBM-Watson. Говорът се превежда и възпроизвежда в ухото са около 3 секунди.

    Translate One2One може да превежда от английски, френски, японски, португалски, бразилски, италиански, немски, китайски и испански. Устройството е достатъчно умно, за да преодолее много от предизвикателствата на контекста и да улавя различни жаргони и диалекти.
    Освен това две устройства могат да се свържат без Bluetooth и Wi-Fi, така че може да работи и на отдалечени места.

    Това е първото устройство, което не разчита на свързаност и ползва изкуствен интелект. Това отваря много възможности за ползване. Създателите – компанията Lingmo – казват, че устройството може да бъде изключително полезно за авиокомпании, в чуждестранни държави, неправителствени организации с глобална дейност и много други.

    Translate One2One вече може да бъде поръчан от сайта на компанията, а първите доставки ще бъдат реализирани следващия месец. Цената за брой е 179 долара.

    преводач Translate One2One Lingmo

    Оценка на новината

    5.00