• Предимства на най-добрите игрови конзоли в момента

    Предимства на най-добрите игрови конзоли в момента

    В световен мащаб конзолните платформи продължават да бъдат един от най-желаните подаръци

    Предимства на най-добрите игрови конзоли в момента

    В световен мащаб конзолните платформи продължават да бъдат един от най-желаните подаръци, който милиони хора искат да открият под елхата си. България не прави изключение от тази статистика и в това няма нищо странно. Те са достъпни, интуитивни за използване, мощни като хардуер и гарантират, че в рамките на близо десетгодишния цикъл, в който конзолата е на пазара, всяка игра, носеща съответното лого, ще работи с максимално добра оптимизация, без характерната за PC платформата нужда от ъпгрейд.

    Добавете към това факта, че към днешна дата няма геймърска компютърна конфигурация, която може да бъде сглобена на цената на една конзола, а всеки би се зарадвал на някаква гейминг платформа, защото пазарът на игри наистина предлага по нещо за всеки вкус. Така, в крайна сметка, ако сте решил да зарадвате някой ваш близък или самия себе си със стотици часове гейминг забавление, въпросът пред вас не е “да взема ли конзола?”, а по-скоро “на коя точно да се спра?”

    В опит да подпомогне този избор екипът на единствената българска верига за компютърни и видеоигри Пулсар представя основните предимства на трите водещи конзолни платформи на пазара в момента:

    PS4 Pro
    PlayStation 4 без съмнение е най-популярната конзола в България, а Pro е нейната най-добра в техническо отношение версия. По-тиха, по-стабилна, с по-добро охлаждане, с максимална резолюция, вдигната до 4К, спрямо 1080p при стандартния PlayStation 4 и с допълнителен 1 гигабайт DRAM, който добавя повече ресурс за активните апликации. Дори и да не разполагате с 4K телевизор, Pro изпреварва предишните ревизии на PlayStation 4 с по-ясна картина, по-наситени цветове и по-реалистични светлинни ефекти. Околната среда в игрите е видима на по-голямо разстояние (View Distance), липсват видими ръбове (Anty-Aliasing), а кадрите в секунда (Frame Rate) са по-високи и стабилни, дори и при игри, които не са специално оптимизирани за Pro. 

    Наред с техническите характеристики е добре да подчертаем казаното в началото, като един от основните плюсове на тази платформа при тук предложения избор – PlayStation 4 е най-популярната конзола в България, с най-много продадени бройки, солидно общество от фенове на платформата и българско представителство на Sony. В резултат, при мултиплейър игрите всеки геймър ще открие множество свои сънародници в сървърите, а онлайн покупките през конзолата се осъществяват в български PlayStation Store, където може да се пазарува с левове.
    Добавете и поддръжката на най-достъпната платформа за виртуална реалност - PlayStation VR – и получавате едно от най-добрите конзолни предложения на пазара в момента.

    Най-важните настоящи и предстоящи ексклузивни заглавия: Uncharted 4, Bloodborne, The Last Guardian, Until Dawn, Skyrim VR, Horizon Zero Dawn, God of War 4, The Last of Us 2

    Nintendo Switch

    Японският гигант Nintendo слага край на разделението между „домашната“ конзола и преносимата такава. Играйте навсякъде – у дома пред телевизора ще можете да поставите конзолата в специална станция, а ако решите да излезете, просто трябва да вземете Nintendo Switch в ръце и той мигновено преминава в ръчен режим на работа, като батерията му издържа до шест часа. Оказва се, че навън ви очаква приятел, който иска да играе с вас? Поставете конзолата на място, където можете да я виждате и двамата, вземете по един Joy-Con контролер и надпреварата започва. За още по-голямо удобство, контролерите са снабдени с приставки за допълнителни бутони, както и с вграден сензор за движение и вибрация, необходим за някои от най-раздвижените парти игри за конзолата.

    Струва си да се отбележи още, че двете най-високо оценени от критиката игри за 2017-та година – The Legend of Zelda: Breath of the Wild и Super Mario Odyssey – са ексклузивни за Nintendo Switch, а и по правило някои от най-креативните, свежи и забавни игри във всяка конзолна генерация могат да бъдат играни единствено на Nintendo конзолите. Ако търсите забавление в най-чист вид, игри за парти и гейминг платформа, подходяща за динамичния ви начин на живот – Switch e един много добър избор.

    Най-важните настоящи и предстоящи ексклузиви: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Mario Kart 8, Mario + Rabbids: Kingdom Battle, Bayonetta 3

    Xbox One X

    В края на 2017-та година Microsoft дръпнаха сериозно пред конкуренцията в хардуерно отношение, изваждайки на пазара най-мощната игрална конзола, създавана някога, в лицето на Xbox One X. Сериозно постижение в старите като самия гейминг конзолни войни, където до момента основните конкуриращи се участници са предлагали на потребителите повече или по-малко сходни като характеристики платформи. Към днешна дата Xbox One X е невиждан на пазара звяр, предлагащ реална 4K Ultra HD резолюция, 8-ядрен AMD CPU 2.3GHz процесор, GDDR5 12GB графична памет, 6 терафлопа производителност, висок динамичен диапазон с HDR 10 поддръжка, възможност за запис на геймплей видео в 4К и пространствен звук.

    Ако терминологията по-горе не ви говори нищо, можем да обобщим всичко до изречението, че в обозримо бъдеще не се очертава игра, способна да изстиска до край възможностите на Xbox One X.

    Най-важните настоящи и предстоящи ексклузиви: Halo 5: Guardians, Quantum Break, Forza Motorsport 7, Gears of War 4, State of Decay 2, Crackdown 3, Sea of Thieves

    Pulsar игри Конзоли PS4 Pro Nintendo Switch Xbox One X

    Оценка на новината

    5.00