• "Росатом" откри компания за развитие на 3D технологии

    "Росатом" откри компания за развитие на 3D технологии

    Новооткритата компания се казва "Русатом" и дейността й ще бъде свързана с производството на 3D принтери и техните компоненти

    "Росатом" откри компания за развитие на 3D технологии

     "Росатом" създаде компаия за развитие на 3D технологиите, носеща името "Русатом". Предмет на нейната дейност ще бъда производството на  3D принтери, техните компоненти, материали и метални прахове за 3D-печат. Освен това тя ще се занимава и с разработването на софтуер за адитивни системи, ще изпълненява и услуги за 3D-печат и внедряване на адитивните технологии в производството.

    Предстои "Русатом" да започне да упражнява дейността си още този месец. Ролята на компанията ще бъде на отраслов интегратор за развитие на новия бизнес.

    Мощностите за производство на оборудване и материали са разположени в различни предприятия на държавната корпорация „Росатом“, основно в заводите на дъщерната компания ТВЕЛ в Свердловска област.

    Пред компанията е поставена цел да реализира приходи в размер на 50 млрд. рубли към 2025 г. и да завоюва дял от над 1,5 % на световния пазар за адитивни технологии.

    бизнес новини технологии компания 3D принтер

    Оценка на новината

    5.00