• Мтел ще предлага 5G мрежа у нас до няколко години

    Мтел ще предлага 5G мрежа у нас до няколко години

    От компанията започват работа за внедряването на технологията, за да могат да предоставят услугата 5G, на своите клиенти през 2020г. или 2021г.

    Мтел ще предлага 5G мрежа у нас до няколко години

    5G технологията се характеризира с предимства като 15 пъти по-висока скорост на мобилния интернет, по-ниска латентност и подобрена ефективност. Освен това посредством нея ще стане възможно пренасяето нa дaнни oт нaд 10 Gbрѕ.

    Телекомуникационният оператор Мтел обещава на своите клиенти да им предостави услугата през 2020г. или 2021г. За да покаже предимствата на новата технология и как тя превъзхожда 4G от компанията организираха събитие в София Тех парк, на което бяха демонстрирани някои от сценариите, в които 5G мрежите ще бъдат по-добри от настоящите стандарти.

    По време на демонстрацията е измерена скорост над 2 Gbps, която е повече от 10 пъти по-висока от тази при 4G. Експеримент с виртуална реалност пък представи стрийминг на видео съдържание с 4К резолюция без забавяне. Минималното закъснение от около 1 милисекунда пък бе демонстрирано с помощта на специални роботи, които балансират топка върху равна повърхност. 

    Компанията очаква 5G стандартът да бъде определен през 2018 г. и твърди, че има готовност да внедри технологията веднага щом са налични устройства, които го поддържат, и разполага с необходимите честоти.

    бизнес новини технологии мобилен интернет 5G технология мтел

    Оценка на новината

    5.00