• Facebook отлага представянето на "интелигентен говорител"

    Facebook отлага представянето на "интелигентен говорител"

    "Интелигентен говорител с дигитален помощник" (smart speaker), трябваше да бъде представен през май

    Facebook отлага представянето на "интелигентен говорител"

    В рамките на изминалия месец акциите на социалната медия се обезценяват с цели 16%. Снощи агенция Блумбърг съобщи, че заради скандала с личните данни Facebook отлага представянето на най-новият си продукт. Ревюто бе предвидено за предстоящата майска конференция на Facebook за разработчици. Основна причина за отлагането е скандалът с личните данни на потребителите на социалната медия от компанията Cambridge Analytica. Устройството ще трябва да гарантира пълна защита на данните на потребителите на мрежата. Това обаче категорично не отказва Facebook да планират пускането на пазара на устройството си, което би конкурирало подобни устройства Echo на Amazon.com Inc. и Googel Home на Alphabet Inc., допълва Блумбърг.

    Междувременно Марк Зукърбърг планира да даде показания пред Конгреса на САЩ относно начините, по който гигантът на Силиконовата долина управлява личните данни на своите потребители.

    Скандалът с неправомерното използване на лични данни провокира поредна вълна от продажби на акции на Facebook по време на търговията във вторник. Компанията загуби нови 4,9% от пазарната си стойност, като в рамките на изминаващия месец нейните акции се понижават с цели 16 на сто.

    По време на вчерашната търговия целият технологичен сектор се оказа под нов солиден натиск на фона на продължаващите притеснения за негативното отражение на една търговска война между САЩ и Китай, като технологичният индекс на S&P се понижи с цели 3,4%. Акциите на Microsoft се понижиха с 4,6%, тези на Apple Inc. - с 2,56%, на Nvidia Corp . - със 7,76%, на Advanced Micro Devices - с 4,21%, на Alphabet Inc. - с 4,47% докато акциите на Twitter се сринаха с над 12%, а на Netflix - с 6,14%.

     

    facebook лични данни Smart speaker

    Оценка на новината

    5.00