• SQL Server Discovery Day 2018 в България за трета поредна година

    SQL Server Discovery Day 2018 в България за трета поредна година

    На 18 май в Бизнес център "Capital Fort" за трета поредна година ще се проведе SQL Server Discovery Day 2018. В първата част на събитието

    SQL Server Discovery Day 2018 в България за трета поредна година

    На 18 май в Бизнес център "Capital Fort" за трета поредна година ще се проведе SQL Server Discovery Day 2018. В първата част на събитието топ експертите – Маргарита Наумова (MCM, MCT и MVP), Розалина Захариева (SQL Server Consultant and Trainer) и Иван Донев (MCT, MCSE Data Management and Analytics) ще споделят опит и ценни съвети, посветени на тема SQL Server on Linux, Performance и Power BI Report Server. Във втората част участниците ще работят по практическо задание със състезателен характер и награди в групи.

    Присъствието на SQL Server Discovery Day 2018 е безплатно. Местата са ограничени и се изисква предварителна регистрация тук. Своето място вече запазиха представители на водещи банки, телекоми и компании за разработка на софтуерни приложения.

    "SQL Server Discovery Day се обособява като традиционно събитие за SQL общността в България. Това е един ден, в който всички колеги могат не само да се запознаят с новостите при Microsoft SQL Server. Те могат да създадат и поддържат полезни контакти, както и да обсъждат теми, свързани с тяхната професия. Ще се радваме, ако тази традиция се запази и занапред", сподели Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy и управляващ партньор на Инспирит ЕООД.

    Организатор на събитието е учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy.

    За Инспирит

    Инспирит е създадена през 2010 г. от Маргарита Наумова,SQL Server експерт с повече от 15 години опит. Тя е един от 80-те специалисти в света, притежаващи най-високата сертификация в областта: Microsoft SQL Server MCM.

    Основните сфери на дейност на компанията са свързани с предоставянето на консултантски услуги, обучения, SQL Server поддръжка и отдалечена поддръжка на бази данни.

    Екипът на Инспирит е реализирал повече от 50 мащабни проекта за 45 клиента както в България, така и в други страни като Дания, Норвегия, Швеция, Великобритания и Германия. Сред клиентите на компанията в България са HP България, C-Soft, I&G Brokers, BNP Paribas, Банка ДСК, Райфайзен Банк, Siemens България, ITCE, Vivacom, Tradologic, Теленор, Blizoo, Mtel, Майкрософт България, Български пощи, Haemimont, ReconArt, KPMG, ProCredit Bank и много други.

    За SQL Master Academy

    SQL Master Academy е обучителен център, разработен от Маргарита Наумова, който има за цел да предостави на специалистите в областта на SQL Server и BI възможност да систематизират, профилират и задълбочат знанията и уменията си.

    SQL Master Academy включва над 20 професионални курсове, покриващи изцяло темите, свързани с SQL Server, доказали на практика своето високо качество и работна приложимост.

    Академията предлага също и специализирани работни семинари за дизайн на SQL Server решения, както и организиране и провеждане на обучения по индивидуални изисквания на клиентите.

    SQL Master Academy работи в тясно партньорство със SolidQ в областта на BI обученията, благодарение на което разполага в портфолиото си и с уникална програма от професионални тренинги в сферата на Data Quality, Multidimensional Design, SSAS, ETL и SSIS.

    През 2016 г. над 200 специалисти от България и чужбина преминаха успешно обученията на SQL Master Academy. Така общият брой на завършилите курсисти на Академията вече надвишава 1200.

    За Маргарита Наумова

    Маргарита Наумова е световно признат лектор и експерт по SQL Server, основател на технологичната компания Inspirit и на образователния център SQL Master Academy, както и на българската потребителска група SQL & BI User Group "Lets' SQL Together!". Носител е на най-високата Microsoft квалификация в нейната сфера – Microsoft Certified Master, което я нарежда сред топ 1% на най-добрите SQL Server специалисти в света. От октомври 2000 г. Маргарита е Microsoft Certified Trainer и многократно е удостоявана с признанието Microsoft Most Valuable Professional.

    Маги има общо над 15 г. опит с SQL Server в сферата на проектирането, внедряването и оптимизацията на SQL решения, както и на обучението и консултирането. Проектите, по които е работила, се простират далеч отвъд границите на България, включвайки Великобритания, Дания, Германия, Финландия, Норвегия, Швеция, и др.

    Маги често е лектор на големи конференции, свързани с Microsoft и SQL Server, като например PASS Summit, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, Microsoft Indeed, JOIN! и др.

    За Иван Донев

    Иван Донев е експерт с дългогодишен опит в областта на SQL Server Administration, Development и Business Intelligence, който се присъединява към екипа на Inspirit в началото на 2018. Иван е сертифициран експерт в Microsoft Data Platform технологиите, като има експертиза както в традиционните решения, така и в облачните такива. В последните години Иван специализира силно в областта на PowerBI, като вече има няколко големи проекта в областта, изградени в България и Европа.

     Иван Донев е редовен участник на местни и международни конференции, част от организацията на потребителските групи в България, SQL Saturday събитията и SQL Server Discovery Days на PASS и Inspirit.

    Опит и конференции: 3+ години SQL Server/BI опит в телекомуникационната индустрия; 4+ години в IT Outsourcing като част от HP Global Delivery Center, изпълнявайки различни роли като поддръжка 3-то ниво, team technology lead и технически дизайнер; 3+ години в Microsoft като Инженер техническа поддръжка - Data Platform; Лектор на SQL Saturday Белград, Прага, София, Пловдив, Варна; Лектор на SQL Nexus 2016, както и на множество други конференции.

    За Розалина Захариева

    Розалина Захариева е Senior Database Consultant в Inspirit. Има дълбоки познания в сферата на бази от данни и 10 годишен опит в ИТ в банковия сектор. Също така е лектор в SQL Master Academy.

    Розалина е редовен участник на местни конференции, като SQL Saturday. Част e от организацията на срещите на SQL&BI User Group Bulgaria.

    SQL Master Academy SQL Server Discovery Day 2018 SQL Server Microsoft SQL Server MCM Multidimensional Design

    Оценка на новината

    0