• ASUS представи гейм иновации пред българските фенове на видеоигрите

    ASUS представи гейм иновации пред българските фенове на видеоигрите

    Технологичната компания ASUS представи пред българската аниме и гейминг общност най-новите технологии в сферата на видеоигрите, интегрирани в гейм лаптопите от нейната серия RoG (Republic of Gamers) на провелия се в София на 31 март и 1 април младежки фестивал AnimeS Expo

    ASUS представи гейм иновации пред българските фенове на видеоигрите

    От сцената на събитието популярният български кастър и съосновател на Ogre Cast Стоян Траянов представи на публиката редица гейм иновации, създадени от ASUS, като технологията Sonic Radar, позволяваща на геймърите да откриват противниците си чрез допълнителен пласт върху екрана за локализиране на звукови ефекти, както и разработената специално за интензивна игра охлаждаща система Hyper Cool Duo-Copper, базирана на топлинни тръби и двойна вентилаторна система за отделно охлаждане на процесора и видеокартата.

    Едно от най-посещаваните места в рамките на фестивала беше щандът на ASUS, на който феновете на видеоигрите имаха възможност да се запознаят с най-новите лаптопи от геймърската серия RoG. Технологичният гигант осигури RoG ноутбуци и за състезанието по играта League of Legends, което се проведе в рамките на фестивала. Друга от най-интересните съпътстващи прояви – турнирът за моделиране на 2D и 3D екшън фигурка – също беше подкрепена от ASUS и се проведе на преносими компютри ASUS VivoBook Flip.

    AnimeS Expo по традиция събира в София феновете на аниме, манга, косплей и други японски субкултури, а видеоигрите заемат все по-значимо място във фестивала с всяка изминала година. В рамките на тазгодишното издание посетителите станаха свидетели на световното косплей събитие World Cosplay Summit 2018, квалификациите за Международната косплей лига, както и съпътстващо състезание по корейския музикален стил k-pop.

    Asus ASUS VivoBook Flip Republic of Gamers

    Оценка на новината

    5.00