• Jarvis Edge: блокчейн и децентрализираните технологии ще улеснят търговията с активи

    Jarvis Edge: блокчейн и децентрализираните технологии ще улеснят търговията с активи

    Паскал Таладида, съосновател и изпълнителен директор на Jarvis Edge на Финансовия и технологичен форум вчера, насочи вниманието към очакваните съществени ползи от блокчейн във финансовата сфера. Събитието събра много професионалисти в сферата на финансите и технологиите

    Jarvis Edge: блокчейн и децентрализираните технологии ще улеснят търговията с активи

    Децентрализираните технологии ще улеснят значително търговията с активи и ще я направят по-прозрачна и по-евтина, тъй като няма да има нужда от такси за посредници. Това отбеляза Паскал Таларида в презентацията си по време на престижния форум. Премахването на „границите“ във финансовия свят дава значителни възможности и това ще допринесе за развитието на икономиките в световен мащаб. В допълнение по време на дискусията в края на форума той подчерта, че финтех компаниите вече имат важна роля, тъй като именно те отговарят на тази бързина и оперативност, която е нужна на съвременните потребители. Основното им предимство е гъвкавостта, но пък вместо да се конкурират с банките, те могат да сътрудничат с тях.

    20-ият финансов технологичен форум се проведе вчера, а темата „Дигитализацията – катализатор за модернизацията на финансовия сектор“ беше атрактивна предвид нуждата от адаптация на европейските финансови институции към ерата на дигитализацията и бързо променящото се глобално общество. Все повече финансови институции са ориентирани към промяна на цялостния бизнес модел в посока модернизация, внедряване на съвременни технологични модели (като блокчейн, чатбот, изкуствен интелект, машинно обучение) и стремеж към отговор на променящите се потребителски навици в постоянно трансформиращата се дигитална среда.

    Jarvis Edge, на която Паскал Таларида е съосновател и изпълнителен директор, e бързо развиваща се блокчейн компания, която изгражда платформа за търговия от един акаунт с всички познати финансови инструменти, включително и крипто валуги. Създателите на този старт-ъп са финансови специалисти и трейдъри с повече от 15 години опит, известни във Франция и в Европа. Компанията също така организира редица събития в рамките на инициативата Blockchain Hub Bulgaria, които събират ентусиасти и обогатяват познанията си в областта. Една от целите на Jarvis Edge е да допринесе за голямата промяна – всеки, който желае, да има достъп до всички възможности, които блокчейн технологията осигурява.

    Jarvis Edge Паскал Таларида Blockchain Hub Bulgaria

    Оценка на новината

    5.00