• Интересът към Internet of Things продукти у нас се увеличава

    Интересът към Internet of Things продукти у нас се увеличава

    В българското онлайн пространство вече се предлага и „умна“ четка за зъби, свързана със смартфон

    Интересът към Internet of Things продукти у нас се увеличава

    Интересът към битова електроника с функции от типа „Интернет на нещата“ (Internet of Things - IoT) през последните месеци се е увеличил осезаемо. Това сочат данните на онлайн магазина за домашни електроуреди Magprom.net. Internet of Things представлява бързо развиващ се бранш, който включва различни традиционни предмети с добавена интернет връзка и интелигентност – от битова електроника и дрехи, през автомобили, до цели сгради и комунални системи. Домашните електроуреди като кафеварки, перални машини и хладилници са сред най-бързо развиващите се в този иновативен сегмент.

    „Още с пускането на първите продукти с вградена интернет връзка се наблюдава силен интерес към тях. Към момента вече предлагаме множество кафемашини с възможност за контрол през смартфон, посредством Bluetooth, тонколони, свързани с интернет, летящи дронове и дори „умна“ четка за зъби с мобилно приложение. Отдавам повишения интерес към Internet of Things продуктите главно на вроденото любопитство на българите и тяхното позитивно отношение към новите технологии, както и на редица предимства на този тип иновации, сред които са по-голямото удобство и сигурност, възможностите за спестяване на време и други“ - споделя Христо Георгиев, основател на Magprom.net.

    Неотдавна компанията пусна на българския пазар „умната“ ултразвукова четка за зъби ORAL-B BLACK7000 Smartseries, която има специално мобилно приложение и може да показва на екрана на смартфона дали сме си измили зъбите добре. Продуктът, чиято премиера беше на Световния мобилен конгрес в Барселона преди две години, вече се предлага и у нас.

    Според Христо Георгиев, повишеното търсене на „умни“ и свързани с интернет продукти за дома е допринесло за цялостния ръст на компанията му с 23% през първото тримесечие на годината, в сравнение със същия период на 2017 година. Друга ясно открояваща се през последните години тенденция, според предприемача, е търсенето на продукти с акцент върху здравето. Такава е например бавнооборотната сокоизтисквачка ECG SJ 2150 PER LA VITA, която изцежда повече сок и запазва полезните вещества за по-дълго време. Нейните продажби са се удвоили от 2014 г. до 2017 г., а очакванията са и през тази година възходящата тенденция да продължи.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00