• Варна се превръща в аутсорсинг столица

  Варна се превръща в аутсорсинг столица

  Най-силните компании в сектора в титанична битка за технологичните Оскари

  Варна се превръща в аутсорсинг столица

  В петък Варна ще стане столица на аутсорсинг индустрията в България. Петата годишна конференция на Българската аутсорсинг асоциация ще се проведе в хотел „Интернационал“ под патронажа на кмета Иван Портних. Очакванията са за събитието да пристигне цяло съзвездие от доказали се в световен мащаб  експерти в областта на изнесените бизнес процеси и услуги и високите технологии.

  Среща в Златни пясъци ще си дадат и представители всички български компании, които изнасят услуги, процеси, специалисти и ноу-хау по целия свят.

  Тим Коул, немско-американският изследовател на Интернет ще предизвика участниците в конференцията с мотивационна реч на тема „Дигиталната трансформация е  тук. Готови ли сте“.

  Аутсорсинг индустрията е една от най-бързо развиващите се сектори на българската икономика. Годишният й растеж е двуцифрен, а  през 2017 г. делът й е 3.6% от БВП.

   „Индустрията се променя непрекъснато. Днес говорим много повече за споделени услуги, за бизнес процеси в областта на човешките ресурси, финансите, управлението на сгради, които се изнасят към аутсорсинг компании. Расте интересът към висококвалифициран труд и особено към услуги, свързани с информационните технологии - разработване на софтуер, поддръжка, системна интеграция", обясни Ивайло Славов, председател на Българската аутсорсинг асоциация и главен изпълнителен директор на Bulpros.

  На официална церемония в бална зала „Белини“ вечерта на 8 юни за трети път ще бъдат връчени  българските технологични Оскари – наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2018 година. В 13 категории ще бъдат отличени най-добрите компании, проекти, продукти. Ще бъде избран  Най-технологичен град на България, ще бъде отличен най-добрият работодател в сектора на технологиите и т.н. Авторитетно жури от международни специалисти оценява кандидатурите, а победителите ще станат ясни по време на церемонията с водещи Ненчо Балабанов и Алекс Раева.

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  5.00