• Фонд „Земеделие“ затяга проверките

    Фонд „Земеделие“ затяга проверките

    От държавен фонд „Земеделие“ ще затегнат проверките на стопани, изпълняващи дейности по проекти.

    Фонд „Земеделие“ затяга проверките

    От държавен фонд „Земеделие“ ще затегнат проверките на стопани, изпълняващи дейности по проекти.

    След извършени проверки до момента, са установени нередности по 15 проекта. Те са по мерките ,,Модернизиране на земеделските стопанства", „Разнообразяване към неземеделски дейности" и „Насърчаване на туристическите дейности".

    По други проекти са установени основните нарушение, че европейските средства не са използвани правилно, не се отглеждат декларираният брой животни, не се засажда определена земеделска продукция, има и съмнения за данни, документи и декларации с неистинско съдържание и неотговарящи на действителността. 

    Всички отговорни лица, които не са реализирали проектите според първоначалния вариант, ще бъдат глобени и ще върнат изплатените субсидии.

    Освен с нередностите, от фонд „Земеделие“ решиха да се заемат и със селския туризъм. В случая обаче, става въпрос за неговото популяризиране. Днес, на интернет страницата на фондът ще бъде публикуван списък  с къщите за гости, съфинансирани по мерките "Разнообразяване към неземеделски дейности" и ,,Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. С публикувания списък експертите ще имат и по-голяма възможност да получат обратна връзка, ако конкретни инвестиции не се използват ефективно по предназначение.

    земеделци Държавен фонд Земеделие проекти Селски туризъм

    Оценка на новината

    0