• САЩ също отбеляза рекордната пшенична реколта за България

    САЩ също отбеляза рекордната пшенична реколта за България

    България отбелязва рекорд за 2016-2017 г. заради големия добив от реколтата на пшеница, съобщават от Чуждестранната земеделска служба на министерството на земеделието в САЩ.

    САЩ също отбеляза рекордната пшенична реколта за България

    България отбелязва рекорд за 2016-2017 г. заради големия добив от реколтата на пшеница, съобщават от Чуждестранната земеделска служба на министерството на земеделието в САЩ. От значение са още добрите климатични условия и използването на вносни сортове.

    Министерството на земеделието в САЩ съобщава, че фермерите твърдят, че над 75% от пшеницата, която се отглежда в България е от вносни сортове, най-вече австрийски и френски. Качеството на тези сортове е много добро и са по-издръжливи на болести.

    Също така отбелязват, че средния добив е повече от 4,5 тона на хектар, а фермерите които не достигат такава реколта са на загуба.

    Чуждестранната земеделска служба смята, че продукцията на пшеница ще се увеличи с повече от 13% от продукцията за миналата пазарна година. Те предвиждат, че сега ще бъде около 5,65 млн.тона.

    Реколтата на царевица за страната според ЧЗС ще е по-ниска, миналата година е била 2,7 тона, а през тази се предвиждат 2,3 млн.тона.

    реколтата на пшеница Чуждестранната земеделска служба

    Оценка на новината

    0