• Защо инвестиция в селското стопанство е добра идея?

    Защо инвестиция в селското стопанство е добра идея?

    Ако имате налични средства и искате да ги инвестирате, имаме един съвет – заложете на селското стопанство в страната.

    Защо инвестиция в селското стопанство е добра идея?

    Ако имате налични средства и искате да ги инвестирате, имаме един съвет – заложете на селското стопанство в страната.
    Селското стопанство в България се развива със завидни темпове, спрямо други сектори в икономиката. УниКредит Булбанк дава информация, че за последните 5 години възвращаемостта на инвестициите, след данъци, е нараснала с 20 % в този сектор.

    Много български производители успешно се котират и на европейския пазар. Все повече хора търсят чиста и здравословна храна, която да сложат на трапезата си и печалбите нарастват все повече. Страната ни има голямо предимство заради своите добри географски и климатични особености.

    Предимствата на земеделието са хиляди – ниска задлъжнялост, улеснено кредитиране, държавно подпомагане в различни сектори и направления и други. За момента зърнопроизводството е водещо за страната ни и вероятно и занапред ще е така. Експертите смятат, че след 13 години глобалното производство на храна ще нарастне.

    „Популярност набира производството и добивът на етерично маслени култури и най-вече от маточина и лавандула. Все повече земеделци се насочват към животновъдството и овощните градини.”, коментира Милен Влаев, експерт в сектора на селското стопанство.

    Животновъдството, производството на био храни и екологични продукти, отглеждането на зеленчуци и плодове – това са нишити с по-висока добавена стойност, към които земелците вече се насочват. Това са добри перспективи с оглед на това, че са търсени продукти в цял свят.
     

    Селско стопанство биохрани инвестиция в селското стопанство производство на чисти и екологични продукти

    Оценка на новината

    5.00