• Градоносните облаци ще бъдат атакувани и със самолети от 2018г.

    Градоносните облаци ще бъдат атакувани и със самолети от 2018г.

    Селскостопанската авиация ще атакува градоносните облаци и със самолети от 2018г.

    Градоносните облаци ще бъдат атакувани и със самолети от 2018г.

    Селскостопанската авиация ще атакува градоносните облаци и със самолети от 2018г. В момента защитата се извършва само по ракетен способ. Идеята за притивоградова защита още е проект, предложен от служебния министър Христо Бозуков. За да стане реалност, обаче, решението трябва да бъде прието от Правителството.

    Проектът предвижда към 198-те противоградови ракетни площадки да бъдат добавени още 32. Всяка площадка е с точно определени координати, в които се ограничава въздухоплаването. Всички необходими действия по предоставяне на разрешения и получаване на точни координати, са взети по отношение на новите ракетни площатки, които ще бъдат въведени в експлоатация в началото на активния сезон.

    След въвеждането на новите ракетни площадки, повече от 90% от земеделските земи ще бъдат максимално защитени от градушки, а загубите и вредите ще бъдат намалени.
    В случай, обаче, че новите площадки не бъдат вкарани в АIP, те нямат да бъдат въведени в експлоатация тази година, а това от своя страна ще компрометира противоградовата защита.
     

    градоносни облаци противоградова ракетна защита противоградови ракетни площадки

    Оценка на новината

    0