• ДФ "Земеделие" изплати 69 млн. лв. субсидия за неплодородни райони

    ДФ "Земеделие" изплати 69 млн. лв. субсидия за неплодородни райони

    Субсидията се ползва по мярка „Плащания за райони с природни или други специфични ограничения”, която е част от Програмата за развитие на селските райони.

    ДФ "Земеделие" изплати 69 млн. лв. субсидия за неплодородни райони

    69.29 млн. лв. субсидия бяха преведени от Държавен фонд „Земеделие” на 27 833 земеделци, поддържащи неплодородни региони. Субсидията се ползва по мярка „Плащания за райони с природни или други специфични ограничения”, която е част от Програмата за развитие на селските райони.

    По решение на Върховен административен съд е изменена наредбата за прилагане на мярка 211 „Плащания на стопани за природни и ограничени райони” и мярка 212 за плащанията за райони с ограничения, но различни от планински. За момента двете мерки за плащания не се прилагат ако кандидатите за субсидия имат недовършени ангажименти.

    Подмерките на „Плащания за райони с природни или други специфични ограничения са „Компенсационни плащания в планински райони”, където изплатената субсидия е на стойност 52.58 млн. лв. и „Компенсация за други райони, засегнати от други природни ограничения”, където субсидията е на стойност 16.7 млн. лв.

    ДФ "Земеделие" неплодородни райони субсидия за неплодородни райони

    Оценка на новината

    0