• Над 10 хил. човека посетиха пролетния фермерски пазар в София

    Над 10 хил. човека посетиха пролетния фермерски пазар в София

    Вчерашният фермерски пазар в София привлече над 10 хил. посетители.

    Над 10 хил. човека посетиха пролетния фермерски пазар в София

    Вчерашният фермерски пазар в София привлече над 10 хил. посетители. Пазарът събра производители от цялата страна, които представиха своята продукция на посетителите. Освен традиционните млечни продукти, мед и вина, посетителите можеха да закупят и по-екзотични вкусове.

    Пролетният фермерски пазар се провежда за четвърта година и се радва на огромен успех. Той е по инициатива на кмета на София – Хорданка Фъндъкова и вече се превърна в традиция. Тази година участваха над 120 производители, а улица „Оборище”, където се проведе пазарът, се оказа недостатъчна да събере всички желаещи да купят домашните продукти.

    Подобни фермерски пазари се провеждат в цяла Европа и навсякъде са много успешни. От гледна точка на производителите, това е едно много добро и достъпно средство за достигане до нови клиенти. Потребителите, от своя страна, могат да се възползват и от дегустациите, за да преценят най-добре какво подхожда на вкуса им.

    На пазара можеха да бъдат закупени месни продукти, различни билки, чайове, вина, сирена с екзотичен вкус, мед, домашни сладка и сиропи, подправки и други.

    фермери биохрани пролетен фермерски пазар домашни продукти

    Оценка на новината

    0