• Защо да инвестирате в земеделски земи?

    Защо да инвестирате в земеделски земи?

    Инвестицията в земеделска земя не случайно е привлекателна за много инвеститори.

    Защо да инвестирате в земеделски земи?

    Инвестицията в земеделска земя не случайно е привлекателна за много инвеститори. Земята е ограничен ресурс, а това води до повишаване на цените и по-висок интерес. Инвестирайки в земеделска земя имате няколко варианта за печалба:

    1. Обработка на земята и реализиране на печалба от получената реколта.
    2. Отдаване на земята под наем и реализиране на печалба от аренда.
    3. Третият вариант е свързан със следенето на пазара. Когато цената надхвърли цената, на която Вие сте купили земята, можете да продавате.

    Засилен интерес към земеделската земя се наблюдава от няколко години и се дължи най-вече на стартирането на европейските програми за субсидиране. Като цяло земеделието се превърна в звезда на финансовия пазар и това не е изненада. Инвеститорите виждат потенциала в земеделските земи, тъй като секторът все още не развит достатъчно.

    Цената на една земеделска земя зависи от много неща – район, площ, добив и така нататък. Средната цена за декар е около 600 лв., но тази цена варира. Друго голямо предимство на земеделската земя в България е факта, че тя е по-плодородна и устойчива на бедствия, в сравнение със земите в Западна Европа.

    Ако решите да обработвате земя, трябва да знаете, че можете да се възползвате от субсидиране само ако обработвате поне 0,5 хектара земя.

    субсидиране на земеделски площи земеделски площи ообработваема земя инвестиция в земеделски площи

    Оценка на новината

    0