• "Агрион Финанс" с по-опростена система за финансиране на земеделци

    "Агрион Финанс" с по-опростена система за финансиране на земеделци

    Българската компания „Агрион Финанс“ представи нови възможности за финансиране на земеделци на Международното селскостопанско изложение БАТА АГРО.

    "Агрион Финанс" с по-опростена система за финансиране на земеделци

    Българската компания „Агрион Финанс“ представи нови възможности за финансиране на земеделци на Международното селскостопанско изложение БАТА АГРО. Според експертите повечето стопани имат нужда от допълнителни средства за разширяване на земеделската земя.

    Преди години инвестиционния кредит, лизинга и инвестиционното финансиране не се използваха активно в земеделието, но пък днес вече са инструмент за развитие в този сектор, обясняват експертите. Целта на „Агрион Финанс“ е да улесни достъпа до кредитиране на малки и средни производители, които често не отговарят на условията на по-големите банки, отпускащи кредити.

    „Агрион Финанс“ не изисква представянето на бизнес отчети и анализи и кандидатите не са длъжни да си откриват сметка или да сключват договор за застраховка. Друго огромно предимство на „Агрион Финанс“ е, че не изисква такса за разглеждане на иска за кредит. Така кредитополучателя отхвърля възможността да направи разход, който не може да си възвърне.

    Минималната сума, за която може да се кадидатства е 10 000 лв. и нямат лимит. Това означава, че за финансиране могат да се обърнат и цели земеделски стопанства.
    Ако кандидатът избере да кандидатства за универсален ипотечен кредит финансирането ще покрие до 80% от цената на земеделската земя. При лизинга за покупка финансирането може да достигне дори 100%.

    Това означава, че ако сте решили да си купите даден парцел земя и сумата й съвпада с оценката на „Агрион Финанс“, компанията ще купи земята вместо Вас, а Вие ще изплащате цената на части.

    земеделска земя Агрион финанс финансиране на земеделци кредитиране на земеделци

    Оценка на новината

    0