• Земеделците в Разград получиха информация за директните плащания

    Земеделците в Разград получиха информация за директните плащания

    Експерти разясниха на земеделците от Разградско процедурите за директните плащания.

    Земеделците в Разград получиха информация за директните плащания

    Експерти разясниха на земеделците от Разградско процедурите за директните плащания. Форумът бе част от националната информационна кампания на Министерството на земеделието, храните и горите за подпомагане на земеделските стопани. Дискутирани бяха също темите за системата за идентификация на земеделските парцели, схемите и мерките за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони, както и влезлите в сила нормативни промени и предложения за прилагането на общата селскостопанска политика след 2020 г.
    Разград е последният град, в който се провеждат събития от информационната кампания, обяви главният директор на дирекция "Земеделие и регионална политика" в МЗХГ Николай Маринов. Той обясни, че това е така, защото на Разградска област се разчита в този сектор. Освен Маринов на въпросите на земеделците от Разградско отговаряха главните експерти в дирекция "Развитие на селските райони"Десислава Андонова и Евгени Гергов.
    Областният управител Гюнай Хюсмен припомни как преди 25 години земеделците от региона са се радвали на добиви от пшеница от 420 кг/дка, а сега не се задоволяват с 800 кг/дка. Според него това, че от две-три години в сектора няма недоволство и роптаене показва положителната оценка, която земеделците дават на правителството, земеделското министерство и на ДФ "Земеделие".

    Източник: БТА

    бизнес новини земеделие ДФ "Земеделие" Разград директни плащания министерство на земеделието земеделие и регионална политика

    Оценка на новината

    5.00