• Биткойн надхвърли 39 000 долара за първи път от близо 6 седмици

    Биткойн надхвърли 39 000 долара за първи път от близо 6 седмици

    Целият пазар на криптовалути е добавил стойност над 100 милиарда за 24 часа.

    Биткойн надхвърли 39 000 долара за първи път от близо 6 седмици

    Биткойнът скочи над 39 000 долара за първи път от средата на юни.

    Криптовалутата се търгуваше на около $ 38 567 в 7:10 ч. ET в понеделник, според данни на CoinDesk, с близо 12% през последните 24 часа. По-рано биткойнът се повиши с 12% и достигна 24-часов връх от 39 544 долара, най-високото ниво от 16 юни.

    Ралито на Биткойн вдигна други криптовалути с етер с 8,7% до 2345 долара. Целият пазар на криптовалути е добавил стойност над 100 милиарда за 24 часа, показват данни на Coinmarketcap.com.

     

    Ралито идва, след като наскоро биткойнът падна под 30 000 долара след глобална разпродажба на акции, предизвиквайки опасения, че може да потъне още повече.

    „Мисля, че видяхме период на натрупване около 29-30 000, което показва възходящ потенциал и потенциален ход към $ 40 000 за биткойн“, каза Виджай Аяр, ръководител на бизнес развитието в борсата за криптовалути Luno.

    Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси, изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск и изпълнителният директор на ARK Invest Кати Ууд наскоро говориха по време на внимателно наблюдавана биткойн конференция, наречена „The B-Word“.

    Мъск каза, че Tesla вероятно ще започне отново да приема биткойни за покупки на превозни средства, тъй като по-голям дял от добива на биткойни преминава към възобновяема енергия. През май Tesla спря покупките на превозни средства, използвайки криптовалутата, поради загриженост относно „бързо нарастващото използване на изкопаеми горива за добив на биткойни“.

    Извличането на биткойн е енергоемкият процес на създаване на нови монети, който включва решаване на сложни математически задачи. Изчислителната мощност, необходима за това, също консумира много енергия.

     

    Гигантът за електронна търговия Amazon се стреми да добави експерт по цифрова валута и блокчейн към своя екип за плащания, предполагайки, че може да разгледа по-отблизо биткойни и други криптовалути. Говорител на Amazon заяви, че компанията е „вдъхновена от иновациите, които се случват в криптовалутното пространство, и проучват как може да изглежда това на Amazon“.

    Инвеститорите залагат, че цената ще падне допълнително. Но ако цената се повиши, тези инвеститори се стремят да намалят загубите и да излязат от късите си позиции, което помага да се повиши цената още по-висока.

    Междувременно някои от проблемите, които тежат върху цената на биткойните, започнаха да се изясняват. През последните няколко месеца Китай поднови репресиите си срещу криптовалутите, насочени към добива и търговията. И опасенията относно въглеродния отпечатък при добива на биткойни започват да отслабват.

    Amazon Биткойн Tesla CoinDesk

    Оценка на новината

    5.00