• Дубай е готов да се възползва от растежа на криптовалутите

    Дубай е готов да се възползва от растежа на криптовалутите

    Дубай е чудесно място да управлявате борса за криптовалута.

    Дубай е готов да се възползва от растежа на криптовалутите

    Дубай е в добра позиция да се възползва от нарастващия пазар на криптовалути в Близкия изток.

    През май, управлението за свободни зони на летище Дубай подписа споразумение за ценни книжа и стоки в подкрепа на регулирането, предлагането и търговията с крипто активи в свободната зона. Градската свободна зона DMCC откри миналата година базирана на блокчейн борса за търговия със захар и Биткойн фонд, вписани в Nasdaq Dubai през юни-първият по рода си за търговия в региона.

    Дубай „прави всички правилни неща, за да привлече много регионални проекти“, каза в интервю Стивън Стонберг, главен изпълнителен директор на борсата за цифрови активи.

    Криптовалутите се повишиха през последните седмици. Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл също помогна за облекчаване на страховете на пазара.

    Дубай, финансовият център на региона, вече е предприел няколко стъпки, за да засили използването на блокчейн в града през последните месеци, а Стонберг очаква близкоизточните суверенни фондове също да разпределят блокчейн.

    „Голяма част от институционалните пари, постъпващи в Ethereum и Bitcoin, вероятно наистина са двигателят на пазара“, каза Стонберг.

     

    Дубай криптовалута Джером Пауъл businessnews.bg Стивън Стонберг

    Оценка на новината

    5.00