• Цените на биткойните се покачват

    Цените на биткойните се покачват

    SEC казва, че крипто платформите се нуждаят от регулиране.

    Цените на биткойните се покачват

    Биткойн (BTC-USD) се повиши с почти 6%, като успя да се задържи над марката от $ 50 000 (£ 36 266). Ethereum (ETH-USD), втората по големина криптовалута в света по пазарна капитализация, се повиши с 6,6% до търговия на 3 752 долара.

    Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) настоя за необходимостта от по-голямо регулиране в индустрията и предприе мерки срещу вече несъществуващата платформа за търговия с криптовалути.

    Председателят на SEC Гари Генслер помоли платформите за търговия с криптовалути да си сътрудничат с регулаторите, като предупреди, че неспазването им може да им навреди. 

    „На стойност от около 2 трилиона долара в световен мащаб“, индустрията е „на ниво и характер, че ако ще има някакво значение след 5 и 10 години, това ще бъде в рамките на публичната политика“, каза той пред Financial Times.

    Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на финансовите консултантски фирми deVere Group, каза: „Трябва да се подкрепи, че човекът на върха използва ориентиран към бъдещето и прагматичен подход към криптовалутите-които се превръщат във все по-доминираща част от основната глобална финансова система.“

    SEC е съдила основателя на платформата за обмен на криптовалути BitConnect, която вече е несъществуваща, заради предполагаемата му роля в измама за набиране на около 2 милиарда долара от инвеститори на дребно.

    Основните криптовалути поскъпнаха в четвъртък сутринта. Това може да се дължи на факта, че „с всеки изминал ден все повече хора и компании проявяват интерес към блокчейн пространството“, казва Наем Аслам, главен пазарен анализатор в Ava Trade.

    Един пример е Alpaca и Offchain Labs, които получават 170 милиона долара финансиране за разширяване на своите предложения, свързани с криптовалутите.

    Междувременно Ел Салвадор одобри доверителен фонд в размер на 150 милиона долара преди хода на страната да направи биткойн законно платежно средство, което ще влезе в сила на 7 септември.

    Биткойн криптовалути ethereum SEC businessnews.bg

    Оценка на новината

    0