• Биткойн скочи до нов рекорд над 65 000 долара

    Биткойн скочи до нов рекорд над 65 000 долара

    Най-голямата криптовалута в света се покачи с повече от 2%.

    Биткойн скочи до нов рекорд над 65 000 долара

    Биткойн отбеляза свеж рекорд в сряда, тъй като инвеститорите приветстваха успешното стартиране на първия борсов фондов борсово търгуван биткойн в САЩ.

    Най-голямата криптовалута в света се покачи с повече от 2% до 65 607,92 долара, оглавявайки предишния рекорд от 64 899 долара, поставен в средата на април.

    Бичи коментари от легендарен търговец също засилиха настроенията. Милиардерният инвеститор Пол Тюдор Джоунс нарече крипто предпочитания от хеджирането на инфлацията спрямо златото.

    „Биткойнът би бил чудесен хедж. Крипто би било чудесен хедж“, отеляза Джоунс. „Има план за крипто и очевидно той печели надпреварата със злато в момента ... Мисля, че това също би било в много добро хеджиране на инфлацията. Това би било моето предпочитано пред златото в момента."

    ETF ProShares Bitcoin Strategy, който проследява фючърсни договори за биткойни, спекулиращи с бъдещата цена на криптовалутата, се повиши с близо 5% в първия си ден на търговия във вторник.

    Не всички на крипто пазара бяха впечатлени. Няколко биткойн инвеститори искат ETF, който проследява спот цените, а не фючърсите.

    Начинаещите инвеститори трябваше да се справят с термини като „contango“, където фючърсната цена на стока е по -висока от спот цената и „backwardation“, което по същество е обратното.

    „Повече продукти са страхотни, но просто не виждам смисъл да инвестирате в базирани на фючърси биткойн ETF, когато можете да закупите актива на спот пазара“, каза Джоди Гунцберг, управляващ директор на CoinDesk Indexes.

    „Не е като нефт или добитък, което е невъзможно да се задържи физически за повечето инвеститори. По -скоро е като злато, което може лесно да се държи. Само дето цената прилича повече на петрола."

    Все пак това е забележителност за зараждащата се крипто индустрия, която отдавна настоява за по -голямо приемане на биткойн и други цифрови валути на Уолстрийт.

    Биткойн криптовалута Уолстрийт businessnews.bg

    Оценка на новината

    0