• Криптовалутата Shiba Inu достигна рекордно ниво

    Криптовалутата Shiba Inu достигна рекордно ниво

    Цифровият токен e нараснал с 28% през последните 24 часa.

    Криптовалутата Shiba Inu достигна рекордно ниво

    Shiba Inu, спин-оф на dogecoin, е близо до надминаването на любимата криптовалута на Илон Мъск.

    Цифровият токен нарасна с 28% през последните 24 часа, според данни от CoinGecko, достигайки рекордно високо над $0,00005. 

    С пазарна капитализация от над 28 милиарда долара, Shiba Inu сега е 11-тата по големина криптовалута. Dogecoin е 10-ият по големина с пазарна капитализация от 31 милиарда долара.

    Dogecoin е намалял с 12% през последните 24 часа, според данни на CoinGecko.

    Какво е Shiba Inu?
    Shiba Inu е така нареченият „мем токен“, който се счита за „убиец на Dogecoin“. Той взема брандирането си от същия интернет мем, на който се основава dogecoin, използвайки образа на японско куче Шиба Ину.

    Токенът е създаден през август 2020 г. от анонимно лице или лица, известни като „Рьоши“. Създателят на монетата описва Shiba Inu в бяла книга – или в този случай „woofpaper“ – като „експеримент в децентрализирано спонтанно изграждане на общността“.

    Shiba Inu се основава на блокчейн Ethereum, който се превърна в място за множество нови проекти за токени и бързо развиваща се тенденция, известна като „децентрализирано финансиране“, която има за цел да възпроизвежда традиционни финансови продукти като кредитиране и търговия.

    Възходът на мем монети като Dogecoin и Shiba Inu имитира сагата GameStop, която се състоя по-рано тази година, когато наводнение от търговци на дребно, вдъхновени от форум на Reddit, се натрупаха в акциите на търговеца на дребно на видеоигри, което доведе до невероятни колебания в цената. По подобен начин търговците аматьори гледат към малко известни криптовалути с надеждата да постигнат огромни печалби.

    Създателят на Shiba Inu твърди, че не притежава никакви символи. Криптовалутата има общо предлагане от 1 квадрилион, според данни на CoinGecko

    Защо се събира?
    Крипто търговците спекулират дали фирмата за онлайн търговия Robinhood може да добави Shiba Inu към своята платформа. Вярващите в Shiba Inu усилено настояват Robinhood да изброи токена. Те започнаха петиция в Change.org, която вече е достигнала повече от 300 000 подписа. Досега Robinhood всъщност не е казал публично дали ще поддържа Shiba Inu.

    Robinhood във вторник пропусна очакванията за приходите за третото тримесечие след голям спад в обема на крипто търговия. Акциите на Robinhood поевтиняха с близо 10% при търговия след работно време.

    Онлайн брокерската компания получи голям тласък от търговията с цифрова валута през второто тримесечие, като Dogecoin представлява 62% от приходите от криптовалута през периода. Общността на Shiba Inu също отказа редица NFT или незаменими токени, известни като „шибоши“. NFT са вид дигитален актив, който проследява собствеността върху виртуални колекционерски предмети като изкуство или спортни сувенири.

    Известно е, че криптовалутите претърпяват огромни пристъпи на волатилност. Биткойн, който наскоро достигна рекордно високо над $66 000, поевтиня наполовина по-рано тази година, след като китайските регулатори наложиха натиск върху крипто индустрията в страната.

    Междувременно Dogecoin, който имаше огромно рали по-рано тази година, в момента е надолу с 68% от рекордния си връх, поставен в началото на май.

    Rоbіnhооd Reddit Dogecoin businessnews.bg shiba inu CoinGecko

    Оценка на новината

    5.00