• Ethereum достигна нов рекорд за всички времена

    Ethereum достигна нов рекорд за всички времена

    Междувременно биткойн се покачи със 7% до цена от 66 250 долара.

    Ethereum достигна нов рекорд за всички времена

    Криптовалутите започват седмицата с положителна нотка.

    Ether, втората по големина цифрова монета в света, се повиши с повече от 4% за 24 часа в понеделник, за да достигне нов най-висок връх за всички времена над 4700 долара. Токенът последно се търгуваше на цена от $4740, според данните на Coin Metrics.

    Ether е криптовалутата на блокчейна Ethereum. На крипто пазара термините ether и ethereum често са взаимозаменяеми, когато се отнасят до валутата. Междувременно биткойн се покачи със 7% до цена от 66 250 долара, като се връща към рекордно високо над 66 900 долара, установено в края на октомври.

    Причината за преместването не беше ясна. Криптовалутите са известни със своите променливи колебания в цените, като движенията са с до 20% по-високи или по-ниски относително често срещани.

    Микел Морч, изпълнителен директор на крипто хедж фонд ARK36, каза, че цената от $70 000 за биткойн сега „изглежда неизбежна“.

    Това идва на фона на нарастващото вълнение относно DeFi или децентрализираното финансиране, нова тенденция на крипто пазара, която се стреми да изгради финансови приложения като кредитиране и търговия в блокчейн.

    Ethereum е ключов играч в DeFi. Някои от най-големите DeFi услуги, включително децентрализирана борса Uniswap и платформа за кредитиране Aave, работят в мрежата на Ethereum. Все пак DeFi привлече вниманието на регулаторите напоследък и експерти предупредиха, че репресиите са неизбежни.

    Ethereum също е гръбнакът за много незаменими токени или NFT, които са като цифрови разписки, които водят запис на собствеността за редки артикули като онлайн изкуство.

    Те са свидетели на бум в активността тази година, като един жетон беше продаден на търг на Christie's за рекордните 69 милиона долара.

    Все пак етерът се изправя срещу някаква жестока конкуренция. Съперническите токени като solana и cardano поскъпнаха тази година.

    Ethereum е в процес на сериозно надграждане, което инвеститорите се надяват да направи мрежата по-бърза и по-екологична. Биткойн и други криптовалути бяха критикувани за нарастващото им потребление на енергия.

    Последната стъпка в ремонта на мрежата на Ethereum пристигна в края на миналия месец, когато ъпгрейдът, наречен Altair, стартира. Междувременно биткойн скочи до нов рекорд за всички времена от близо 67 000 долара миналия месец, след листването на първия борсово търгуван фонд за фючърси в САЩ.

    Крипто бикове похвалиха този ход като още един знак за нарастващо приемане на дигитални активи на Уолстрийт.

    Алтернативните цифрови валути често растат след значителни изкачвания в цената на биткойн, тъй като инвеститорите търсят възвръщаемост другаде на пазара.

    ethereum ether NFT businessnews.bg DeFi

    Оценка на новината

    5.00