• Как да закупите Ripple (XRP)?

    Как да закупите Ripple (XRP)?

    Криптовалутата Ripple (XRP) може да бъде закупена на различни борси като Bitstamp, Kraken и GateHub.

    Как да закупите Ripple (XRP)?

    1. Какво е Ripple (XRP)?
    Ripple, или XRP, е едновременно криптовалута и платформа. Технически, Ripple е името на компанията и мрежата, а XRP е криптовалутата. Платформата Ripple е протокол с отворен код, предназначен да позволява бързи и евтини цифрови транзакции.

    ОСНОВНИ ИЗВОДИ:

    • Ripple, или XRP, е едновременно криптовалута и платформа.
    • Компанията и мрежовата платформа обикновено се наричат ​​Ripple, а XRP се счита за криптовалута.
    • Платформата Ripple позволява бързи и евтини дигитални транзакции.
    • XRP може да бъде закупен на различни борси като Bitstamp, Kraken и GateHub.
    • Няколко американски борси изключиха или временно спряха търговията с XRP, след като Комисията за ценни книжа и борси започна действия срещу Ripple.

    2. Какво е бъдещето на Ripple (XRP)?
    Ripple си изгради име, като някои финансови институции и анализатори предричат ​​силно бъдеще за тази мрежа. Очаква се мрежата да увеличи глобалната ликвидност на парите, като позволи преводите по света да се извършват с рекордни скорости и срещу ниски такси.

    За разлика от биткойн и други децентрализирани криптовалути, XRP разчита на консенсусен механизъм, контролиран от ограничена група банкови сървъри за потвърждаване на транзакции. Към ноември 2021 г. XRP е 7-ата по големина криптовалута с пазарна капитализация от около 50 милиарда долара.1

    3. История на цените XRP
    XRP достигна дневния си връх за всички времена на 4 януари 2018 г., когато стойността на един XRP достигна $3,84. След пика обаче последва низходяща тенденция и до септември 2018 г. XRP загуби повече от 93% от стойността си от най-високото си ниво от януари 2018 г., достигайки ново дъно от $0,26 на 11 септември 2018 г. Въпреки че изглежда имаше периоди на оптимизъм, тенденцията на низходяща цена се запази през 2018 и 2019 г., а продължаващото лошо представяне доведе до това, че XRP достигна най-ниското си ниво за всички времена от $0,12 на 13 март 2020 г.

    През ноември 2020 г. XRP претърпя покачване на цената – дневният му максимум достигна 0,77 долара на 24 ноември 2020 г. От ноември 2020 г. цената на XRP се повиши нестабилно, достигайки дневен връх от $1,96 на 14 април 2021 г. Забележимите и широко разпространени колебания на цените през май 2021 г. на крипто пазара, които се отнасят за по-голямата част от борсово търгуваните цифрови активи, в момента се отразяват в цената на XRP. Към 19 ноември 2021 г. коригираното затваряне на XRP беше $1,05.

    В допълнение, XRP Ledger включва и вградена децентрализирана борса, позволяваща на потребителите да търгуват XRP за други виртуални активи.4

    4. Законови ограничения
    Докато повечето хора по света могат да купят XRP с малко караница, това не е вярно за Съединените щати, където Ripple е забъркан в съдебни спорове с Комисията по ценни книжа и борси. SEC заведе дело срещу Ripple през декември 2020 г., твърдейки, че продажбата на XRP е нерегистрирани ценни книжа, предлагащи на стойност над 1,38 милиарда долара. В резултат на това XRP беше премахнат от много борси, особено в Съединените щати. Извън САЩ много международни борси са наложили ограничения за търговия на американски търговци или са блокирали изцяло американските IP адреси.

    5. Делистинг на борсата
    Вместо да се излагат на потенциални нарушения на законите за ценни книжа в САЩ, много борси избраха да спрат пазарите на XRP, докато съдебният иск срещу Ripple бъде разрешен.

    Phemex Crypto Exchange, който преди това извади от списъка XRP, преразгледа позицията си и върна XRP в своята платформа за търговия за спот (XRP/USDT) и договорна (XRP/USD) търговия.

    Към ноември 2021 г. не е ясно кога съдебният иск може да бъде разрешен и какви могат да бъдат последиците от текущите решения и искания в съдебната зала. Въпреки че може да не сте в състояние да инвестирате в XRP в момента, резултатът от този случай има исторически потенциал да реши не само бъдещето на Ripple Labs, Inc. и търговията с XRP, но и да зададе тона за регулаторното бъдеще на криптовалутите. 

    криптовалута ripple XRP businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00