• Binance засилва присъствието си във Франция

    Binance засилва присъствието си във Франция

    Най-голямата борса за криптовалути в света финансира инициатива на стойност 100 милиона евро.

    Binance засилва присъствието си във Франция

    Крипто гигантът Binance засилва присъствието си във Франция след неспокойна година на регулаторен контрол.

    Най-голямата борса за криптовалути в света финансира инициатива на стойност 100 милиона евро (113 милиона долара) с индустриалната група France FinTech в опит да подкрепи сектора на криптовалутите и блокчейн във Франция.

    Инициативата, обявена през ноември и наречена Objective Moon, ще накара Binance да създаде офис за изследвания и разработки във Франция и да си сътрудничи по програма за инкубатор за стартиращи предприятия и програми за обучение.

    „Целта на Objective Moon наистина е да развие екосистема и да подхранва и ускорява една екосистема. Не можете да го направите сами“, каза Дейвид Принкай, френският генерален директор на Binance.

    „Трябва също да можем да уловим таланта и да имаме повече възможности, за да станем по-големи“, каза той за плановете за откриване на офис за научноизследователска и развойна дейност. „Наличието на център за научноизследователска и развойна дейност е една стъпка, която трябва да направим за следващата ни еволюция.“

    Ledger, френската фирма за крипто хардуер, наскоро оценена на 1,5 милиарда долара, и edtech компанията OpenClassroom също участват в Objective Moon за разработване на образователни програми.

    Франция може да се окаже плодородна почва за инициативата предвид нарастващата финтех сцена. Според данни от Dealroom, инвестициите във финтех във Франция са се увеличили тази година с огромни кръгове на финансиране за като Лидия и Qonto.

    Binance имаше бурна година в отношенията си с регулаторите по целия свят. Сред главоболията му бяха забраната от британския орган за финансово поведение и разследване от Комисията за търговия с фючърси на стоки на САЩ. Компанията също така сложи край на търговията с дигиталните си токени и наскоро затвори своята платформа за търговия в Сингапур.

    Въпреки че корените му са в Китай, Binance е прочуто срамежливо да се прикрепи към всяко едно място, облягайки се на максимите за децентрализация, свързани с крипто индустрията.

    Binance наскоро промени тона си на този фронт обаче, тъй като главният изпълнителен директор Чангпен Джао се изказа в полза на регулирането и за желанието да работи с регулаторите, като същевременно изрази интерес към Франция като официална база за операции.

    Ходовете на компанията в страната обаче не са останали незабелязани от наблюдателите. Миналия месец управителят на централната банка на Франция каза, че Binance трябва да има силни проверки за борба с изпирането на пари, ако иска да създаде операции в страната.

    Регулирането често играе наваксване с бизнеса с криптовалути. На европейско ниво следващото голямо предизвикателство за индустрията ще бъде регулацията на ЕС за пазари на крипто активи (MiCA).

    MiCA, която наскоро беше одобрена от Европейския съвет, ще въведе по-голяма защита на инвеститорите и ще разшири лицензирането и паспортирането на крипто фирмите в блока. Той трябва да бъде обсъден в Европейския парламент през следващите месеци.

    Франция регулатор Binance businessnews.bg Ledger

    Оценка на новината

    5.00