• Цените на криптовалутите спаднаха рязко

    Цените на криптовалутите спаднаха рязко

    Спадът на криптовалутите следва загубата на Уолстрийт в четвъртък.

    Цените на криптовалутите спаднаха рязко

    Цените на биткойн паднаха рязко в четвъртък вечерта, докато цените на Ether също се понижиха, изтривайки близо 150 милиарда долара от крипто пазара.

    Биткойнът падна с около 7% през последните 24 часа и падна до 38 287 долара за същия период, според CoinDesk.

    Ether, втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, се понижи с близо 8% през последните 24 часа. 

    Около 147 милиарда долара бяха изтрити от целия пазар на криптовалута през последните 24 часа, според Coinmarketcap.com.

    Спадът на криптовалутите следва загубата на Уолстрийт в четвъртък. Nasdaq се понижи с почти 5% тази седмица, а S&P 500 е в третата поредна седмица на загуби. Тъй като доходността на 10-годишните облигации на САЩ се повиши по-рано тази седмица, нарастващите лихвени проценти накараха инвеститорите да загубят позициите си в по-рискови активи. Доходността се движи обратно на цените.

    Федералният резерв също посочи, че планира да започне намаляване на баланса си, както и намаляване на облигациите и повишаване на лихвените проценти.

    Често срещан инвестиционен случай за биткойн е, че той служи като хеджиране срещу нарастващата инфлация в резултат на правителствени стимули, но анализаторите казват, че рискът е, че по-ястребовият Федерален резерв може да поеме вятъра от платната на биткойн.

    Цените на биткойн паднаха рязко от ноември, падайки с повече от 40% от рекордния връх от около 69 000 долара. Някои експерти предупреждават, че крипто пазарът може скоро да се насочи към спад, тъй като засиленият регулаторен контрол и интензивните колебания на цените помрачиха перспективите на биткойн.

    Регулаторите също се борят с криптовалутите. Китай напълно забранява всички дейности, свързани с криптовалута, а властите на САЩ също ограничават някои аспекти на пазара.

    Биткойн криптовалута ether CoinDesk businessnews.bg

    Оценка на новината

    0