• Следващият бичи пазар за биткойна може да не се случи преди края на 2024г.

    Следващият бичи пазар за биткойна може да не се случи преди края на 2024г.

    Последното преполовяване се състоя през май 2020 г., а през 2021 г. биткойн надхвърли рекорда за всички времена над $68 000.

    Следващият бичи пазар за биткойна може да не се случи преди края на 2024г.

    Биткойн може да не види бичи пазар до края на 2024 г. или началото на 2025 г., ако минали ценови цикли са някаква индикация, според съоснователя на Huobi, една от най-големите борси за криптовалути в света.

    Ду Джун сподели в изявление, че биткойн бик пазарите са тясно свързани с процес, наречен наполовина, който се случва на всеки няколко години.

    Това се отнася до така наречените миньори в биткойн мрежата, които управляват мощни специализирани компютри за решаване на сложни математически пъзели за валидиране на транзакции в биткойн мрежата. В резултат на това миньорите се възнаграждават в биткойни.

    Половината се записва в основния код на биткойн и намалява наполовина наградата, която така наречените миньори получават за валидиране на транзакции в мрежата на криптовалутата. Това се случва приблизително на всеки четири години.

    Последното преполовяване се състоя през май 2020 г., а през 2021 г. биткойн надхвърли рекорда за всички времена над $68 000. Подобен случай се случи, когато се извърши преполовяване през 2016 г. На следващата година биткойн достигна рекордно високо ниво по това време.

    След двата пика, биткойнът падна. В момента биткойнът е с близо 40% от рекордния си връх от ноември, въпреки че все още е извън някои от ниските нива, наблюдавани през януари. Следващото халвинг събитие е планирано да се проведе през 2024 г.

    Неотдавнашният спад на цените на криптовалутата накара някои участници на пазара да се притесняват, че така наречената „крипто зима“ или продължителен период на мечишки спад може да бъде неизбежна. В такива моменти биткойн може да търгува в страничен модел.

    Биткойн businessnews.bg Huobi

    Оценка на новината

    5.00