• Инжинерният директор на Coinbase продаде всичките си лайткойни

    Инжинерният директор на Coinbase продаде всичките си лайткойни

    Създателят на криптовалутата лайткойн разпродаде целият си портфейл.

    Инжинерният директор на Coinbase продаде всичките си лайткойни

    Чарли Лий , който е създателят на лайткойна реши да продаде всичките си запаси от криптовалутата. Той споделя, че е запазил само няколко от тях и то с колекционерска цел, за да избегне конфликт ина интереси. Често той бива критикуван, че посредством профила си в Twitter и публикуваните от него туитове се стреми на манипулира пазара. Относно тези обвинения той споделя, че често става обект на тях и дори хората смятат, че той играе "на късо" срещу лайткойна. За да прекрати тези нападки срещу себе си той решава да продаде всички притежавани от него лайткойни, тъй като смята за конфликт на интереси, ако някой който ги притежава пише за тях.

    Лий  споделя, че в момента е фокусиран само върху развитието на криптовалутата.

    Любопитен факт, е че братът на Лий, е основател на най-голямата китайска борса и втората по-големина в света за търговия с биткойни BTCChina.

    Към момента лайткойнът е петата по големина криптовалута в света с обща пазарна капитализация от над 18 милиарда долара според Coinmarketcap.com. Цената му достига 330,14 долара за брой. Подобно на другите криптовалути той също отчете сериозен ръст през 2017г.

    криптовалути виртуални валути лайткойн дигитални валути

    Оценка на новината

    5.00