• Ще разполага ли Великобритания със собствена криптовалута?

    Ще разполага ли Великобритания със собствена криптовалута?

    Великобритания работи върху създаването на своя собствена криптовалута, която да бъде обвързана с лирата и да бъде подкрепяна от централната банка

    Ще разполага ли Великобритания със собствена криптовалута?

    Експерти от Английската банка работят върху създаването на механизъм и варианти за създаване на национална криптовалута. Очакванията са националната криптовалута да бъде факт и да влезе в употреба още през 2018г., да бъде привързана към британската лира и да бъдеподкрепена от Английската банка, която се явява централна банка на Обединеното кралство и Северна Ирландия.

    Към момента Банката на Англия използва технология от цифровите валути в своите операции и транзакции. Въпреки липсата на конкретна информация се предполага, че британската национална криптовалута ще бъде RSCoin и ще работи на принципа на блокчейн, както биткойн и останалите виртуални валути. Когато тя бъде въведена гражданите на Великобритания ще имат възможност да извършват големи покупки, вкл. автомобили и недвижима собственост, буквално за секунди, както и да използват централната банка, за да съхраняват спестяванията си в електронна форма.

     

     

     

    бизнес новини Великобритания криптовалута виртуални валути национална валута

    Оценка на новината

    5.00