• Facebook забрани рекламирането на криптовалути

    Facebook забрани рекламирането на криптовалути

    Забраната важи и за Instagram и рекламната мрежа Audience Network

    Facebook забрани рекламирането на криптовалути

    Новите правила означават, че се забраняват реклами на финансови продукти и услуги, "които често са свързани с подвеждащи или измамни методи за популяризация". Забраната ще се разпространи и в "Инстаграм", а и в рекламодателската мрежа на "Фейсбук" Audience Network. "Фейсбук" вече трие такива реклами и моли потребителите да съобщават за случаи на нарушение на новите правила, продължава съобщението. Компанията добавя, че, макар да приема всички нови технологии, много компании, които действат в тази сфера, не са добронамерени.

    „Искаме хората да продължават да откриват нови продукти и услуги чрез реклами във Facebook, без да се страхуват, че могат да бъдат измамени или подведени. Много от компаниите, които рекламират тези услуги, не оперират добросъвестно“, написа в блог пост Роб Летърн,един от директорите на социалната мрежа.

    След новината цената на най-популярната виртуална валута биткойн тръгна надолу. Към 10:10 сутринта (българско време) тя се движеше около 10 220 долара по данни на CoinDesk.

    facebook Роб Летърн Audience Network

    Оценка на новината

    5.00