• Биткойнът надхвърли 5000 долара

    Биткойнът надхвърли 5000 долара

    Останалите криптовалути също го последваха

    Биткойнът надхвърли 5000 долара

    Биткойнът достигна най-високото си ниво от ноември насам. Конкурентните криптовалути етер, рипъл и лайткойн също поскъпнаха. Покачиха се и акциите на компании, свързани с пазара на криптовалути, като Remixpoint Inc. и Monex Group Inc.

    Въпреки че внезапните промени в цената на биткойна не са нищо ново, тази година инвеститорите са предпазливи, след срива от 75% в цената на криптовалутата миналата година, предава Bloomberg. Биткойнът достигна рекордната стойност от 20 000 долара през 2017 година.  

    Пазарни участници коментират, че големи движения в цената на водещата криптовалута могат да настъпят при големи поръчки за покупка или продажба на биткойни.

    „Пазарът на биткойни и пазарът на криптовалутите като цяло, продължават да бъдат по-малки, в сравнение с останалите пазари“, казва Джехан Чу - управляващ партньор в блокчейн инвестиционната и консултантска фирма Kenetic Capital. „Все още този пазар до голяма степен се движи от ентусиазма. Не мисля, че днес става въпрос за нещо по-различно“, коментира ценовия скок на биткойна Чу.

    биткойн криптовалути

    Оценка на новината

    5.00