• Фейсбук разработва собствена платформа за разплащания, базирана на криптовалута

    Фейсбук разработва собствена платформа за разплащания, базирана на криптовалута

    Ако усилието на компанията на Марк Зукърбърг даде резултат, това вероятно ще бъде най-масовото приложение на криптовалута, пише „Уолстрийт Джърнъл”

    Фейсбук разработва собствена платформа за разплащания, базирана на криптовалута

    Социалната мрежа „Фейсбук” води разговори с десетки финансови фирми и онлайн търговци с идеята да създаде собствена платежна система, базирана на криптовалута, пише авторитетното издание „Уолстрийт джърнъл”. За целта Фейсбук ще използва възможностите на собствената си мега социална мрежа.

    Кодовото име на проекта е Project Libra, като разработването му продължава повече от година. Целта на инициативата е да се въведе цирова валута, която потребителите на социалната мрежа могат да обменят помежду си и да харчат за покупки във Фейсбук. Идеята за новата платформа, обаче, идва в доста деликатен момент, когато социалният медиен гигант е под силен натиск от страна на регулаторите, потребителите и акционерите да се справи с недостатъците при поверителността на личните данни.

    Препятствията пред проекта са доста, изтъква "Уолстрийт джърнъл. Наред със споровете с различни засегнати страни около политиката по защитата на личните данни, друга сериозна бариера може да се окаже фактът, че досега дигиталните валути не успяха да се наложат сериозно при различни разплащания.

    В полза на новата инициатива обаче, работи това, че една трета от хората по света влизат ежемесечно във "Фейсбук" и всички те са потенциални клиенти на различни неща, става ясно от статията на „Уолстрийт джърнъл”.

    фейсбук платежна система Уолстрийт джърнъл базирана на криптовалута Project Libra

    Оценка на новината

    0