• „Байнанс“ с нови мерки за сигурност след безпрецедентната кражба на 7000 биткойна

    „Байнанс“ с нови мерки за сигурност след безпрецедентната кражба на 7000 биткойна

    След най-голямата кражба на биткойни в света, на стойност 44 милиона долара, директорът на борсата „Байнанс“ Чанпън Джао разкри още подробности около инцидента

    „Байнанс“ с нови мерки за сигурност след безпрецедентната кражба на 7000 биткойна

    Най-мащабната кражба на биткойни в света от една от най-големите борси за криптовалути, на стойност 44 милиона долара или 7000 биткойна, продължава да дава международен отзвук. Изпълнителният директор на борсата Чанпън Джао разкри още подробности около инцидента, предаде CNN.

    След безпрецедентния пробив в системите за сигурност на борсата Binance, по време на който са били използвани сложни инструменти и методи за кражбата на 44 милиона долара, компанията бързо преработва мерките и политиките си за сигурност.

    „Бъдете сигурни, че нашият екип напредва. Използваме тази възможност, за да променим значително някои от мерките, процедурите и практиките си за сигурност. С цел да се възобновят депозитите и тегленията възможно най-скоро, някои от промените ще бъдат направени още тази седмица, но след това предстоят много други”, каза Джао.

    В близко бъдеще Джао подчертава, че Binance ще си сътрудничи с големи търговци на криптовалути и анализатори в сферата на блокчейн технологиите. Идеята е борсовите експерти да могат да проследяват движението на откраднати средства, както и да получат възможността да замразяват такива суми, ако ги засекат на борсите за криптовалути.

    С наемането на Elliptic по-рано този месец, компаниите, ангажирани от Binance в сферата на блокчейн анализите, стават три. Никоя друга голяма борса за криптовалути не е наемала толкова анализатори до момента, с което се потвърждава намерението на Binance  да въведе значителни промени и подобрения по отношение на защитата на активите на борсата.

    биткойн

    Оценка на новината

    0