• Биткойнът се задържа над 7000 долара, след като удари деветмесечен връх

    Биткойнът се задържа над 7000 долара, след като удари деветмесечен връх

    Биткойнът запазва нивото си, въпреки безпрецедентната кражба на 40 000 долара от водещата борса Binance

    Биткойнът се задържа над 7000 долара, след като удари деветмесечен връх

    Биткойнът се повиши с 1.1% до 7056 долара на борсата Bitstamp, след като в събота нарасна с цели 14%. Това е вторият му най-голям скок в рамките само на ден, за тази година - достигайки най-високото си ниво от началото на август.

    Анализаторите и търговците заявиха, че големият скок в цената на биткойна през уикенда не изглежда едва ли е резултат от определени новини.

    Според Дейвид Томас от базирания в Лондон крипто-валутен брокер GlobalBlock, пробивът на биткойна над ключовото ниво от 6000 долара миналата седмица е предизвикал интереса на инвеститорите.

    Други участници на пазара заявиха, че възприятието за устойчивостта на биткойна въпреки кражбата на 40 милиона долара от основната борса Binance, е подкрепило позитивните настроения. Пазарите на криптовалута преди това са падали след сериозни пробиви в сигурността.

    Биткойнът почти удвои цената си тази година, след краховете от 2018-та. Миналата година най-популярната криптовалута загуби около три четвърти от стойността си, в условията на по-строга пазарна регулация в целия свят.

    биткойн

    Оценка на новината

    5.00