• Биткойнът изригна до 8300 долара

    Биткойнът изригна до 8300 долара

    Цената на биткойна се повиши със 17 на сто в рамките на часове

    Биткойнът изригна до 8300 долара

    Цената на биткойна се покачи от около 7000 долара до  8300 долара, записвайки 17% печалба и нов връх за 2019-та година, отбелязва финансовият сайт CCN.

    Скоростното рали в цената на биткойна доведе до нарастването на крипто пазара с повече от 31 милиарда долара - от 211 милиарда долара той вече възлиза на 242 милиарда долара,.

    Големите крипто активи в етер, XRP, Bitcoin кеш, litecoin и EOS също записаха печалби в диапазона от 8 до 20%, като XRP печели 20% в рамките само на ден.

    За един месец цената на биткойна се повиши с над 67,5% и като следствие от това анализаторите очакваха да настъпи отдръпване от доминиращата криптовалута.

    Въпреки това, силният страх на инвеститорите да не останат в редиците на губещите, в допълнение с драстичния скок в обемите на големи борси като BitMEX, и пазари като CME, подхраниха инерцията в поскъпването на Bitcoin.

    В краткосрочен план, поради силата на биткойна и всеобщото отхвърляне на негативните събития в криптовалутната индустрия от страна на инвеститорите, очакванията на анализаторите са биткойна да запази инерцията си.

    Според Адриан Лай, управляващ директор на BlackHorse Group, цитиран от CNN, един от ключовите признаци за предстоящата крипто зима е, че пазарът наистина не реагира на негативните новини. Лай предположи също, че търговската война между САЩ и Китай може допълнително да покаже достойнствата на биткойна пред по-широк кръг инвеститори, което повишава интереса към крипто пазара.

    биткойн криптовалути

    Оценка на новината

    0