• Цената на биткойна се срина до 6400 долара

    Цената на биткойна се срина до 6400 долара

    Неочакваният спад беше провокиран от мащабна продажба на биткойни на стойност 35 милиона долара

    Цената на биткойна се срина до 6400 долара

    На 17 май, в рамките на минути, цената на биткойна се понижи светкавично от 7800 долара до 6400 долара, записвайки неочакван спад от 18%, пише финансовият сайт CCN.

    Внезапният спад в цената на биткойна доведе до потъването на криптопазара с над 32 милиарда долара, за по-малко от 24 часа. Стойността му вече е 225 милиарда долара, вместо 257 милиарда долара, до които беше стигнал по-рано.

    Според изследователи и инвеститори, цитирани от CCN, цената на биткойна спадна веднага, след като няколко хиляди биткойн поръчки за продажба бяха поставени на борсата Bitstamp.

    След 18-процентния спад в цената на биткойна търговците станаха по-предпазливи по отношение на краткосрочните тенденции на пазара.

    Един от търговците с криптовалути, чието името CСN не цитира, е очаквал, че пазарът може да поеме поръчките за продажба на биткойни, имайки предвид положителните настроения около крипто пазара през последните седмици. Но пазарът не показа голяма готовност да купува обратно, в разрез с очакванията на търговеца, отбелязва финансовият сайт.

    „Наистина не виждам обратното изкупуване, на което се надявах по отношение на биткойните. Обективно погледнато, това прилича на мечешки флаг и ако възнамерявам да заема дълга поцизия, бих изчакал, докато тестваме 200 милиарда на борсата“, отбелязва търговецът.

    биткойн

    Оценка на новината

    0