• Цената на биткойна се срина до 7700 долара

    Цената на биткойна се срина до 7700 долара

    Подобни сривове обикновено са очаквани от анализаторите, като се имат предвид честите и резки движения в цената на биткойна

    Цената на биткойна се срина до 7700 долара

    През последните няколко часа цената на биткойна спадна от около 8500 до  7732 долара, пише финансовият сайт CCN.

    Подобни сривове обикновено са очаквани от техническите анализатори, особено като се има предвид, че от началото на годината  биткойнът е увеличил стойността си със 130%.

    Все пак търговците се изненадаха от мащаба в спада на доминиращия крипто актив за кратък период от време. Ако биткойнът не демонстрира бързо възстановяване, някои анализатори предвиждат подкрепата за биткойна да се задържи в диапазона от 7100 до 7300 долара.

    Някои инвеститори предположиха, че внезапният спад в цената на биткойна е причинен от  операции на пазара, предприети от някои едри инвеститори, които притежават големи количества биткойни за стотици милиони долари.

    „Около 20-30 минути преди срива на биткойна един от големите инвеститори прехвърли 25 000 биткойна (на стойност 215 млн. долара) в Coinbase. След около час друг инвеститор прехвърли 14 000 биткойна (на стойност 112 милиона долара) от Coinbase в друг портфейл,” посочват източници на CCN.

    Като се има предвид, че биткойнът често е записвал големи краткосрочни движения в цената си, сегашният срив може да окаже оздравително влияние върху крипто пазара, коментират анализатори пред CCN.

    биткойн

    Оценка на новината

    0