• Криптовалутата на Facebook ще носи доход на потребители, прогнозира блокчейн експерт

    Криптовалутата на Facebook ще носи доход на потребители, прогнозира блокчейн експерт

    Инвазията на криптовалутата на Facebook ще ориентира повече хора към биткойна, прогнозира експертът Кейтлин Лонг

    Криптовалутата на Facebook ще носи доход на потребители, прогнозира блокчейн експерт

    Криптовалутата GlobalCoin на Facebook вероятно ще носи доход на потребителите си. Това е прогнозата на доказания експерт в сферата на криптовалутите - Кейтлин Лонг, пише финансовият сайт CCN.

    Социалната медия се готви да обяви силно нашумялата си криптовалута този месец, но все още се знае много малко за проекта, известен с работното си наименование като Проект Libra. В неделя, Кейтлин Лонг сподели своите прогнози за това как би функционирала криптовалутата и как ще повлияе на криптоиндустрията, информира специализираният сайт CCN.

    Криптовалутата на Фейсбук е стабилна, вързана към стойността на кошница от световни валути. За да бъде стабилна, GlobalCoin ще бъде подкрепена от милиони под формата на парична равностойност. Тези пари ще се държат някъде – вероятно във Федералния резерв .

    „Активите, подкрепящи криптовалутата, ще генерират доход от лихви“, отбелязва Лонг.

    Според нея, Facebook ще се окаже в ситуацията на невероятен натиск да прехвърля от този доход към свои потребители.

    "Ако Facebook не споделя генерирания доход с потребители, хорът на критиците шумно ще оповести колко много пари си присвояват мегакомпанията и партньорите й", прогнозира още Кейтлин Лонг.

    Според Лонг, Facebook ще позиционира резервите си във Федералния резерв чрез своите финансови партньори.

    “Facebook значително ще ускори темпото, с което хората ще се информират за криптовалутите. И когато това се случи, все повече хора ще се насочат към биткойна по една проста причина - биткойните са в ограничено количество, докато криптовалутата на Facebook няма да е такава.

    Зукърбърг и партньорите му запазват  мълчание по отношение на GlobalCoin. Компанията действа агресивно, като провежда срещи с регулаторите, правейки опити да децентрализира механизма, по който работи системата. Предстои да стане ясно дали потребителите на Facebook ще приветстват опита на Зукърбърг да възседне крипто движението, пише в заключение CCN.

    биткойн facebook фейсбук Global Coin

    Оценка на новината

    0