• Биткойнът се оттласна надолу от 18-месечния ценови връх

    Биткойнът се оттласна надолу от 18-месечния ценови връх

    През почивните дни биткойнът поскъпна с над 10%, надхвърляйки 11 200 долара

    Биткойнът се оттласна надолу от 18-месечния ценови връх

    В понеделник биткойнът се отдръпна от 18-месечния ценови връх, който постигна през почивните дни. Анализаторите приписват скока му от над 10 на сто на нарастващия оптимизъм за приемането на криптовалутите, след като Facebook представи своята цифрова валута Либра, съобщава агенция „Ройтерс“.

    Водещата криптовалута достигна 11 247 долара на борсата Bitstamp в неделя - най-високата й стойност от март миналата година. В понеделник сутринта обаче, биткойнът се отдръпна от този връх и се понижи с 0.5% до 10 786 долара.

    Според анализатора Мати Грийнспан печалбите подчертават оптимизма сред инвеститорите на дребно, предизвикан от постъпките, които големи компании правят с цел приемането на криптовалутите.

    "Търговците спекулират по отношение на бъдещото участие на големи играчи като Facebook", каза Грийнспан. "Те вярват, че с Либра хората масово ще се осведомят за криптовалутите, като това ще проправи пътя им напред"

    Междувременно, стана ясно че криптовалутата Tron (TRX) е влязла в Топ 10 на криптовалутите, след нарастването й в рамките на четири поредни дни.

    Обменният курс TRX към долар установи седмичен връх от 0,0407 долара в неделя, най-добрият от 4 юни, написа специализираният финансов сайт CCN. В същото време пазарната капитализация на Трон се повиши до 2.61 млрд. долара. Най-високата й стойност до моента е била около 16.752 млрд. долара.

    Докато доскоро курсът на Трон просто следваше цената на биткойна, подобно на останалите конкурентни криптовалути, нарастването му през последните четири дни изглежда различно.

    Миналата седмица пазарът на TRX беше бомбардиран с поредица от оптимистични събития. Първо, Tron Foundation пусна актуализация на блокчейн системата си, с цел допълнителна проверка на протоколните данни. Второ, Tron блокчейн отчете ръст в децентрализираната си екосистема, като отчете по-високи дневни обеми от своите близки конкуренти EOS и Ethereum. И трето, базираната в Ню Йорк финтех компания, известна като Carbon, наскоро стартира цифрова валута, обвързана с щатския долар, на блокчейн платформата на TRON.

    Също така, след като биткойнът достигна ниво от 11 000 долара и показа признаци на оттегляне след това, TRX изглеждаше като идеален актив за хеджиране в рамките на деня, изтъква CCN.

    фейсбук Биткойн цена Либра трон

    Оценка на новината

    0