• Цената на биткойна може да покори нов връх през 2020 година

    Цената на биткойна може да покори нов връх през 2020 година

    Според анализатори на крипто пазара, цитирани от специализирания сайт CCN, цената на биткойна може да постигне нов рекорд следващата година, най-вече заради предстоящото „разполовяне” на водещата криптовалута

    Цената на биткойна може да покори нов връх през 2020 година

    Водещи крипто анализатори прогнозират, че цената на биткойна ще достигне невиждан рекорд през 2020 година, пише сайтът CCN

    Въпреки липсата на решителност на биткойн пазара след рязкото понижение на доминиращия крипто актив от 14 000 до 9500 долара, много анализатори като цяло остават уверени, че цената на биткойна се насочва към нов рекорден максимум през 2020 г.

    Според експертите, основният катализатор за повишението на крипто актива в средносрочен и дългосрочен план ще бъде предстоящото „разполовяване” на биткойна. Т. нар. „разполовяване” се случва на всеки 4 години и е заложено в правилата на Биткойн протокола. На практика печалбата, която получават копачите на криптовалутата, намалява наполовина веднъж на 4 години, променяйки скоростта, с която се добиват новите биткойни.

    Цената на биткойна трябва да скочи, тъй като едно решаващо събитие ще наруши съотношението между търсене и предлагане, смятат играчите на крипто пазара.

    През последните години цената на биткойна се ръководи основно от търсенето и предлагането на пазара. С нарастването на пазарната капитализация на актива, въздействието на новини и събития започна да намалява.

    Около месец май 2020 г. биткойните, които копачите получават за обработка на транзакции по силата блокчейн протокола за биткойни, ще намалеят наполовина, което ще доведе до спад на притока на BTC от глобалния пазар на миньорите.

    Засега някои технически анализатори предвиждат цената на биткойна да продължи да се консолидира, докато не намери силна подкрепа, вероятно под 9000 долара.

    Според един от търговците на крипто пазара, цитиран от CCN, обемът биткойни намалява от юни и на пазара има интерес за придобиване на биткойни на цена от около 8000 долара.

    рекорд цена биткой разполовяване копачи

    Оценка на новината

    0