• Bitcoin отбеляза спад до 7400 долара

    Bitcoin отбеляза спад до 7400 долара

    В четвъртък вечерта цената криптовалутата отбеляза спад под прага от 8000 долара.

    Bitcoin отбеляза спад до 7400 долара

    Спадът в цаната на  Bitcoin продължава. В четвъртък вечерта цената на криптовалутата отбеляза спад под прага от 8000 долара. Това се случи за пръв път от месец насам, след като 7 дни поред цената на Bitcoin се понижаваше.

     „Този ценови спад е технически ход, на това ниво се намираше цената преди новините за китайската подкрепа за (технологията) blockchain“, отбелязва Джо Дипаскал, главен изпълнителен директор на BitBull Capital „Така че цената на Bitcoin просто се завръща към нормалното. Въпреки това увеличаване на негативните ефекти не може да се изключи, тъй като последният спад обърна настроенията в отрицателна посока“, подчерта още той.

    Малко след 8 ч. българско време най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се търгуваше на цена от 7564,40 долара, т.е. е отчела понижение с 6,75%.

    Понижението на цената на Ethereum е още по- осезаемо– 8,74%, който стигна цена от 159,44 долара. С над 8% поевтиня и цената на Bitcoin Cash- до 222,88 долара. Ripple от своя страна отбеляза спад с 3,74% до 0,241080 долара.

    В четвъртък Bitcoin влезе в диапазона на 7000, където не се намираше от края на миналия месец.

    Експертите не успяха да посочат конкретна причина за поевтиняването на криптовалутата. Голяма част от тях са на мнение, че това се дължи на новите действия на китайските власти срещу нововъзникващия криптопазар. Въпреки че преди около месец Китай заяви, че е готова да използва blockchain технологията, на която са базирани криптовалутите, от този момент до сега властите вземат мерки, за да ограничат търговията.

    От началото на 2019 година blockchain претърпя загуби в размер на около 18% от стойността си.

    сива икономика спад Bitcoin криптовалути виртуални валути

    Оценка на новината

    0