• Холандската централна банка даде на криптовалутите ултиматум за регистрация

    Холандската централна банка даде на криптовалутите ултиматум за регистрация

    De Nederlandsche Bank издаде ултиматум на всички местни доставчици на услуги за криптовалути, да се регистрират в институцията до 18 май

    Холандската централна банка даде на криптовалутите ултиматум за регистрацияCrypto currency

    Централната банка на Нидерландия, De Nederlandsche Bank (DNB), е издала ултиматум на всички доставчици на услуги за поддръжка на криптовалути да се регистрират в институцията до 18 май.

    В съобщение за новините, публикувано на 4 май, DNB съобщи на компаниите, че след гласуването на нидерландския Сенат в подкрепа на Закона за прилагане, изменящ четвъртата директива на Европейския съюз за борба с изпирането на пари на 21 април, законовите изисквания на закона скоро ще влязат в сила.

    Строгият двуседмичен срок за регистрация в DNB е необходим само за онези доставчици, предлагащи услуги за конвертиране на FIAT-криптовалута или обезпечаване на криптовалута.

    Заявленията за регистрация на компаниите автоматично ще преобразуват заявките си в официални до датата на внедряване, при условията на преходен режим. Ще се изискват неплатени такси, посочи DNB.

    Всеки доставчик, който не подаде заявление до крайния срок, ще бъде принуден да прекрати дейността си.

    Тези, които продължават да работят, без да са подложени на процеса на DNB, ще устаноявят, че последващото им прилагане ще бъде компрометирано.

    Освен това всеки субект, който нарушава изискванията за регистрация, може да бъде обект на действия по прилагане на съответния закон, предупреди DNB.

    Реакцията на Нидерландия на мерките на ЕС срещу "изпирането на пари"

    Както бе съобщено, Петата директива на ЕС за борба с изпирането на пари (5ALMD) влезе в сила на 10 януари тази година.

    Нидерландският изпълнителен акт за изменение на 4AMLD вече е просрочен, като пропусна сроковете по-рано тази година и подтикна Европейската комисия да издаде свой собствен ултиматум на нидерландския законодателен орган.

    Този март холандският министър на финансите изпрати изявление до Камарата на представителите в отговор на 5ALMD, което наред с другите въпроси повдигна въпроса за административната тежест и разходите за по-малките компании за спазване на директивата.

    Що се отнася до позицията на DNB към цифровите валути, институцията наскоро потвърди, че е „готова да играе водеща роля“ с научни изследвания и разработки на собствената си цифрова валута, както и на европейска цифрова валута.

    криптовалути изпиране на пари

    Оценка на новината

    0