• Биткойнът процъфтява въпреки коронавируса

    Биткойнът процъфтява въпреки коронавируса

    Според един от главните изпълнителни директори на крипто индустрията COVID-19 е издигнал биткойна в очите на обществеността.

    Биткойнът процъфтява въпреки коронавируса

    Изпълнителният директор и съосновател на инвестиционното приложение за биткойни (BTC) Amber Алекс Свецки заяви, че смята, че пандемията COVID-19 е засилила информираността на хората относно биткойна.

    „COVID беше една от най-добрите маркетингови кампании за биткойн в историята“, казва Свецки пред съоснователя на Morgan Creek Digital Антъни Помплиано.

    Коронавирусът предизвика глобална несигурност

    От обявяването на официална пандемия от COVID-19 през 2020 г., правителствените действия за предотвратяване на коронавирус предизвикаха забавяне на бизнеса, увеличаване на броя на безработицата и свиващи се пазари. Правителството на САЩ предприе няколко мерки за коригиране на потъващата икономика, включително различни тактики на финансиране.

    Свецки припомни отново за инвазията на смартфона, като каза, че не си спомня точно кога е бил преходният период от обикновените телефони до всеобщото приемане на смартфоните. По същия начин през следващите десет години възгледът на обществеността ще се промени по отношение на криптовалутите - от колебание към доверие в биткойн, обясни той.

    Правителствената тактика създаде илюзия

    Изпълнителният директор заяви, че тактиката на правителството за икономическо уравновесяване, като печатане на пари с цел спасяване на икономиката, не е здравословна.
    "Ние всъщност разделяме обществото", каза Свецки.

    Докато основните пазари отскочиха от най-ниските си нива, цифрите все още показват нарастващ брой на безработица, което показва невярно чувство за сигурност в сравнение с реалността.
    "Мейнстрийм и Уолстрийт са напълно различни", твърди Свецки. „Може би това предизвиква хората да кажат: „достатъчно ми беше“.

    През последните дни се появиха редица хора и компании, които се интересуват от биткойн, включително милиардера Пол Тудор Джоунс и JPMorgan Chase.

    Поради несигурността обаче, биткойн все още показваше обещаващи числа, като разполагаше с 188 милиарда долара инвестиран капитал през февруари 2020 г., показват данните на CoinMarketCap.

     

    Биткойн Уолстрийт Covid-19 JPMorgan Chase Morgan Creek Digital

    Оценка на новината

    5.00