• Агрегатор за обмен на крипто-валута за институционални клиенти събра 17 милиона долара

    Агрегатор за обмен на крипто-валута за институционални клиенти събра 17 милиона долара

    На фона на кризата заради COVID-19, агрегаторът за обмен на крипто-валута за институционални клиенти FalconX събра 17 милиона долара от топ виртуални валути в крипто пространството, които ще използва като средства за мащабиране на инфраструктурата си, въвеждане на нови продукти и разширяване на търговията си.

    Агрегатор за обмен на крипто-валута за институционални клиенти събра 17 милиона долара

    Агенцията за ликвидност, насочена към институциите, FalconX обяви кръг за набиране на средства в размер на 17 милиона долара, включително участие от Coinbase Ventures, Accel и фирма за рисков капитал, свързана с FMR LLC - компанията майка на Fidelity Investments.

    FalconX търгува като основен играч, предлагайки на институциите достъп, както до „осветени“ басейни - борси, така и до „тъмни“ басейни - включително производители на пазари, миньори и собствени търговски фирми, чрез един-единствен контрагент.

    Представител на FalconX заяви, че фирмата използва „обмена на данните за извличане на фиксирани, гарантирани във времето котировки чрез пазарни или лимитирани поръчки“.

    Говорителят добави, че обработката на данни се използва за „компенсиране на ниските скорости на запълван и ненадеждната инфраструктура“, за да се сведе до минимум рискът от подхлъзване.

    FalconX обработва над $ 7B в обем за 10 месеца

    FalconX е основана през 2018 г. от Рагху Ярлагада и Прабхакар Реди, след като през същата година двамата се срещнаха в Харвардското бизнес училище. След изграждането и тестването на платформата от май 2018 г. до февруари 2019 г., FalconX стартира и привлече обем от 7 милиарда долара от юли 2019 г.

    Говорителят заяви, че FalconX е привлякла повече от 100 институционални клиенти по целия свят, „включително хедж фондове, собствени търговски фирми, платежни бюра, бюра за търговия, копачки за криптовалута, фондове за обмен на пари и борси“.

    Сега фирмата притежава офиси в Малта, САЩ и Бенгалуру, Индия. FalconX избягва индийския пазар въпреки променящите се регулации и въпреки че има офис в Бенгалуру, FalconX не обслужва клиенти със седалище в Индия.

    В отговор на отмяната на Върховния съд на забраната на Резервната банка на Индия на финансовите институции, предоставящи банкови услуги на фирми, опериращи с криптовалути през март, представителят на FalconX заяви:

    „Радваме се, че правителството заема все по-новаторска позиция и виждаме пазара като вълнуваща възможност за растеж.“

     

    САЩ Индия FalconX хедж фондове

    Оценка на новината

    5.00