• Южнокорейският ICON пуска протокол за оперативна съвместимост на блокчейн

    Южнокорейският ICON пуска протокол за оперативна съвместимост на блокчейн

    Най-големият обществен блокчейн в Южна Корея, ICON, пусна своя протокол за предаване на блокчейни, който позволява на отделните блокчейн технологии да взаимодействат и да общуват помежду си.

    Южнокорейският ICON пуска протокол за оперативна съвместимост на блокчейн

    ICON (ICX), най-големият публичен блокчейн проект на Южна Корея, пусна своя протокол за предаване на блокчейни (BTP) на 28 май.

    Протоколът позволява оперативна съвместимост между отделни блокчейн технологии, улеснява прехвърлянето на стойности, извикването на услуга и обмена на данни.

    Свързване на веригите

    С развитието на блокчейн технологиите множеството конкурентни мрежи, които се появяват, до голяма степен се задоволяват да се изолират и от време на време да търсят вдъхновение от другите, но рядко напълно взаимодействат помежду си.

    ICON обаче винаги е заявявала мисията си да „Hyperconnect the World“ и тази последна версия е голяма стъпка към постигането на тази цел.

    BTP е протокол за оперативна съвместимост, който позволява на отделни самостоятелни блокчейн да взаимодействат и да комуникират помежду си, включително тези с напълно различни консенсусни модели и алгоритми. Той също така позволява оперативна съвместимост между публични и частни блокчейн.

    Реалният свят използва

    Приложението убиец за този вид оперативна съвместимост е да може да прехвърля жетони между различни блокчейн. ICON твърди, че: „BTP улеснява такъв трансфер директно чрез интелигентни договори, от една верига в друга, без да използва централна платформа за търговия, на ниво протокол.“

    Други потенциални приложения включват проверка на данни, като например децентрализирана идентичност, чрез междуверижна комуникация и автоматизация на услуги в една блокчейн среда, която се задейства от и в полза на друга.

    BTP свързва мрежите чрез релейни съобщения, които са независими от blockchains, и центрове за съобщения, верификатори и обработващи услуги, които трябва да бъдат реализирани във всяка блокчейн чрез интелигентни договори.

    Blockchains, които не поддържат интелигентни договори, могат да участват само като подател, а не като получател на съобщения.

    Докато една реализация на BTP свързва две блокчейн мрежи, тези мрежи могат да се свързват и с други мрежи чрез допълнителни BTP реализации, създавайки взаимосвързана и оперативно съвместима блокчейн мрежа.

    Както съобщи Cointelegraph, миналия месец ICON представи новия си алгоритъм за консенсус, подобрявайки мащабируемостта и честотната лента, като запазва сигурността.

     

    бизнес технологии Южна Кореа ICON

    Оценка на новината

    0