• Alibaba подписва сделка, свързана с блокчейн технологията, с китайски пристанищен оператор

  Alibaba подписва сделка, свързана с блокчейн технологията, с китайски пристанищен оператор

  Най-големият пристанищен оператор в Китай се присъедини към гиганта за електронна търговия и Ant Financial, за да ускорят приемането на блокчейн в пристанищната индустрия.

  Alibaba подписва сделка, свързана с блокчейн технологията, с китайски пристанищен оператор

  Най-големият пристанищен оператор в Китай China Merchants Port постигна споразумение на 28 май с гиганта за електронна търговия, Alibaba Group и неговия филиал Ant Financial. Тази сделка ще позволи разработването на блокчейн базирана платформа.

  Според местните медии платформата ще позволи на купувачи, продавачи, логистични компании, банки, митнически служители и данъчни служители да извършват безконтактни цифрови транзакции за износ и внос.

  Компаниите ще насърчават задълбочената интеграция на блокчейн технологиите в пристанищната индустрия. Тяхната цел е да станат първият световен дигитален порт, базиран на блокчейн, с отворена мрежа за сътрудничество.

  Внедряване на блокчейн технологията в рамките на пристанищния бизнес модел

  В доклада се уточнява, че пристанището е основен възел, свързващ международната търговска верига за търговска и логистична индустрия, подчертавайки необходимостта от прилагане на бърза схема за споделяне на данни с помощта на блокчейн технологията.

  С проекта всички страни се надяват да „насърчат бързите иновации и да надградят пристанищния бизнес модел“ в Китай.

  Jing Xiandong, председател на Ant Financial Group, се похвали в съобщение, коментирайки:

  „Блокчейн ще бъде основната инфраструктурна промяна в международната търговия и логистика. (…) Като двигател за многостранно сътрудничество за преструктуриране, технологията Ant Blockchain ще бъде най-доброто решение. “

  „Амбициозен“ проект, който има за цел да засили приемането на блокчейн технологиите

  Китайските търговци разполагат с 50 пристанища в 26 страни и региони по света. Според Lieyunwang всяко едно от тях играе основна роля в подкрепа на световната търговия.

   

  Китай Alibaba Group блокчейн

  Оценка на новината

  0