• Alibaba подписва сделка, свързана с блокчейн технологията, с китайски пристанищен оператор

    Alibaba подписва сделка, свързана с блокчейн технологията, с китайски пристанищен оператор

    Най-големият пристанищен оператор в Китай се присъедини към гиганта за електронна търговия и Ant Financial, за да ускорят приемането на блокчейн в пристанищната индустрия.

    Alibaba подписва сделка, свързана с блокчейн технологията, с китайски пристанищен оператор

    Най-големият пристанищен оператор в Китай China Merchants Port постигна споразумение на 28 май с гиганта за електронна търговия, Alibaba Group и неговия филиал Ant Financial. Тази сделка ще позволи разработването на блокчейн базирана платформа.

    Според местните медии платформата ще позволи на купувачи, продавачи, логистични компании, банки, митнически служители и данъчни служители да извършват безконтактни цифрови транзакции за износ и внос.

    Компаниите ще насърчават задълбочената интеграция на блокчейн технологиите в пристанищната индустрия. Тяхната цел е да станат първият световен дигитален порт, базиран на блокчейн, с отворена мрежа за сътрудничество.

    Внедряване на блокчейн технологията в рамките на пристанищния бизнес модел

    В доклада се уточнява, че пристанището е основен възел, свързващ международната търговска верига за търговска и логистична индустрия, подчертавайки необходимостта от прилагане на бърза схема за споделяне на данни с помощта на блокчейн технологията.

    С проекта всички страни се надяват да „насърчат бързите иновации и да надградят пристанищния бизнес модел“ в Китай.

    Jing Xiandong, председател на Ant Financial Group, се похвали в съобщение, коментирайки:

    „Блокчейн ще бъде основната инфраструктурна промяна в международната търговия и логистика. (…) Като двигател за многостранно сътрудничество за преструктуриране, технологията Ant Blockchain ще бъде най-доброто решение. “

    „Амбициозен“ проект, който има за цел да засили приемането на блокчейн технологиите

    Китайските търговци разполагат с 50 пристанища в 26 страни и региони по света. Според Lieyunwang всяко едно от тях играе основна роля в подкрепа на световната търговия.

     

    Китай Alibaba Group блокчейн

    Оценка на новината

    0