• Сайтът за резервации на пътувания с криптовалути Travala бележи ръст на резервациите въпреки пандемията

    Сайтът за резервации на пътувания с криптовалути Travala бележи ръст на резервациите въпреки пандемията

    Въпреки по-голямото търсене в сравнение с април, през май се отчете намаление на нощувките с 60% в сравнение с март.

    Сайтът за резервации на пътувания с криптовалути Travala бележи ръст на резервациите въпреки пандемията

    Уебсайтът резервиране на пътуване с криптовалути Travala.com отбеляза увеличение с 45,8% на общия брой нощувки в стаите, резервирани през май в сравнение с април.

    Според съобщение от 1 юни, Travala.com също отчете увеличение на месечните си приходи с 205% през май в сравнение с април. Въпреки това по-голямото търсене в сравнение с април, през май се отчете намаление на нощувките с 60% в сравнение с март.

    Travala.com отчита също, че резервациите се увеличават, след премахване на ограниченията за пътуване

    Хуан Отеро, изпълнителен директор на Travala.com, каза пред Cointelegraph, че платформата вижда повече полза като останалата част от туристическата индустрия. Той обясни, че вътрешните пътувания се увеличават, тъй като ограниченията се премахват и каза:

    „Имаме щастието да видим нашите потребители, че се връщат веднага щом имат възможност да пътуват отново, дори ако това е за кратки уикенди в близост. Увеличението се ръководи главно от пътуванията в страната.“

    Данните, споделени от Travala.com, показват също, че 60% от резервациите, направени през платформата през май, са платени в криптовалута. Биткойн (BTC) е използван за 21% от плащанията, AVA жетонът на фирмата за 16%, 23% са използвали други крипто активи.

    Отеро също обясни, че хората изглежда са по-отворени за харчене на криптовалута сега, отколкото преди. Всъщност той каза, че има рязко увеличение на криптовалутите на платформата: „Над 60% от нашите резервации се плащат в криптовалута, така че наблюдаваме огромно увеличение на обема на пътувания, платени с криптовалута. Вярвам, че това не е само защото приемането на криптовалути нараства с всеки изминал ден, но и защото създадохме платформа, която позволява на хората да плащат с по този начин. "

    Само при 40% от плащанията на Travala.com през май са използвани кредитни карти или PayPal. Отеро обясни, че смята, че Travala.com нямаше да нарасне толкова, ако поддържа само фиатски плащания. Той каза, че криптовалутите на платформата играят важна роля в нейния бизнес

    „Ние апелираме към пазар, който е пренебрегнат в пътуванията, но също така се разраства наистина бързо, крипто ентусиасти, така че това ни помага да растем по-бързо от други онлайн туристически агенции, които разчитат само на традиционните пазари.“

    Travala.com търси разширяване чрез партньорства и сливания

    В края на май Travala.com се обедини с TravelByBit, за да разшири възможностите си, като позволява да плащане за пътуване с криптовалута, с цел улесняване на резервация на полети с криптовалути.

    Сливането последва ноемврийско съобщение, че фирмата си партнира с онлайн хотелския гигант Booking.com. Партньорството позволява на потребителите на Travala.com да резервират всяко настаняване, което присъства на Booking.com чрез платформата. През януари компанията разкри, че в резултат на това партньорство тя е увеличила приходите си с над 33.5% на месец.

     

    пътуване Биткойн криптовалута booking.com резервации paypal

    Оценка на новината

    0