• Обемът на криптовалутните деривати удари нов рекорд

    Обемът на криптовалутните деривати удари нов рекорд

    Месечният обем на крипто дериватите достигна нов максимум от 602 милиарда долара през май.

    Обемът на криптовалутните деривати удари нов рекорд

    Месечният обем на криптовалутите се е увеличил с една трета през май, за да достигне нов най-висок период от 602 милиарда долара, според американския агрегатор на данни CryptoCompare.

    Новият рекорд е само с един нюанс над предишния от 600 милиарда долара, който беше регистриран през март. Въпреки това деривативите стават все по-популярни и сега представляват 32% от пазара на криптовалути - спрямо 27% през април. В процентно изражение месечното увеличение на обема през май за дериватите беше шест пъти по-голямо от увеличението на обемите, което беше с 5% до 1,27 трилиона долара.

    Huobi, OKEx и Binance представляват около 80% от обема на дериватите, взети заедно. В процентно изражение CME отбеляза най-голямото месечно увеличение от 59%, въпреки че обемът от 7,2 милиарда долара беше омаловажаван от пазарния лидер Huobi - постигна 29% месечна печалба в обем със $ 176B.

    Предвид възможностите

    Обемите на институционалните опции на регулираната платформа CME също достигат рекордни нива през май - увеличавайки се значително 16 пъти от данните за април до нов месечен максимум от 5 996 търгувани договора. Платформата също счупи нов дневен рекорд на 28 май, CME търгува 1,418 договора за биткойн опции. Обемът на опциите на Derebit е над два пъти през май до $ 3.06B.

    Докладът на CryptoCompare подчерта някои забележителни промени в света на стабилните монети, като USDC и PAX отбелязват значителен спад в обема спрямо BTC - с USDC спад 78% този месец, докато

    PAX загуби 97%. USDT представлява по-голямата част от търговията с стабилни биткойн и BTC с 98%.

    Денят с най-голям обем в месеца, както може би очаквате, беше Halving Day Eve на 10 май, кoгато бе направен огромен скок в обемите на спот търговията до 64,7 милиарда долара.

     

    бизнес икономика криптовалути

    Оценка на новината

    0